A-SM: Inter murskavoitolla sarjakakkoseksi

– Miellyttävä voitto sillä tauon jälkeinen peli voi usein olla vaikea. Mielestäni olisimme voineet olla kliinisempiä viimeistelyssämme ensimmäisellä puoliajalla mutta löydettyämme rytmin pelaamiseemme olimme riittävän aggressiivisia oikeissa paikoissa ja saimme lopulta tulosta aikaiseksi, David Moore aloitti ottelun jälkeisen jutustelun.

Inter otti heti alkuvihellyksestä aloitteen haltuunsa. JJK pakotettiin puolustuskannalle, hyökkäykset soljuivat milloin vasemmalta laidalta, milloin oikealta laidalta, välillä murtauduttiin röyhkeästi keskeltä JJK:n maalille. Inter oli kaikessa edellä, pelinopeudessa, kaksinkamppailuissa, syöttötyöskentelyssä. Mutta viimeistelyssä oltiin vaikeuksissa. Vaikutti siltä kuin tarvittava määrätietoisuus olisi puuttunut yrityksistä. Toisaalta JJK:n maalilla loistanut Tatu Österlund teki sinimustat lähentely-yritykset tyhjiksi torjunnoillaan. JJK oli lähellä johtomaalia reilun puolen tunnin pelin jälkeen, Onni Sillanpää torjui kuitenkin upeasti lähietäisyydeltä lähteneen vedon. Inter jatkoi sitkeästi oman pelin pelaamistaan ja lopulta Jani Luoma onnistui kahdesti lähietäisyydeltä avausjakson loppuminuuteilla naulaamaan taukotilanteeksi 2-0.

Toisella jaksolla pelin kuva oli ensimmäisen puoliajan kaltainen. Inter jatkoi monipuolista hyökkäämistään ja JJK laittoi hanttiin minkä pystyi. Maalinteko oli toisella jaksolla huomattavasti helpompaa. 63. minuutilla Elias Untamala lisäsi johdon 3-0 puskemalla oman laukauksen paluupallon maalivahdin torjunnasta maaliin. Kuusi minuuttia myöhemmin Jani Luoma täydensi hattutemppunsa kiertämällä maalivahdin ja pallo tyhjään reppuun 4-0.

Ottelun komeimmasta nähtävästä nautittiin 86. minuutilla. Tietyissä piireissä tätä voitaisiin verrata “Milanon ihmeeseen”, me tyydymme kutsumaan Niklas Rantasen pommia reilusta kahdestakymmenestä metristä “Kupittaa kutosen ihmeeksi”. Laukaus oli niin puhdas ja kova että se painui lähes täysin liikerataansa muuttamatta vasempaan yläkulmaan, siitäkin huolimatta että JJK-vahti sai kättään väliin. Tilanne 5-0.

Seuraavalla minuutilla jälleen kerran rajusti työskennellyt Lassi Viholainen päätti juoksunsa 6-0 osumaan. Aivan ottelun loppusekunneilla Mikke Louhela kävi lähietäisyydeltä rouhimassa loppulukemat 7-0.

Paljon odotettu Tatu Varmanen suoritti ensiesiintymisensä Turussa. Tatu oli avauksessa ja ehti reilun tunnin kentällä olon aikana esitellä hyviä pelimiehen ominaisuuksia.

– Hyvä peli meiltä joka takasi meille hyvät asetelmat tuleviin koitoksiin, Moore sanaili erittäin tyytyväisenä. Mikä parasta, pelaajien ja seuran kannalta tämä oli jälleen yksi hyvä kehitysaskel pelaajapolulla Moore jatkoi.

Sarjataulukon kärki: 1.TPS 29-16 22p, 2.FC Inter 27-11 20p, 3.FC Espoo 22-11 20p, 4.HIFK 18-13 20p, 5.KaaPo 28-20 17p.

Inter pelaa seuraavan ottelunsa viikon kuluttua Kaarinassa, vastustajanaan Kaarinan Pojat.