28.5.2017

A-SM: Inter kiri tasapeliin

Ottelun alkuminuutit oli pientä hakemista puolin ja toisin, mutta nopeasti joukkueet lämpenivät ja kentällä alkoi tapahtua. Inter pyrki hyökkäämään mutta Espoo piti joukkueensa tiiviinä eikä kotijoukkue pystynyt löytämään kunnon syöttölinjoja keskikentällä. Espoo puolestaan käänsi pelin nopeasti hyökkäyssuuntaan saatuaan pallon ja joukkueella oli ensimmäisen puoliajan aikana mm. muutama läpiajo. Näissä tilanteissa Interin maalivahti Onni Sillanpää oli mies paikallaan esittelemällä muutaman huikean torjunnan. Olihan Interilläkin omat paikkansa mutta aina joku vastustajista ehti laukausten tielle. Interin paikat tuli lähinnä hyvien yksilösuoritusten seurauksena.

FC Espoo johti ottelua tauolla 0-2. Maalit olivat komeita. 0-1 tuli matalan keskityspallon jälkeen, Teemu Koski otti pallon haltuun ja laukoi kierteellä pallon takakulmaan. 0-2 maali syntyi kirjaimellisesti jakson viimeisellä sekunnilla, pallonriiston jälkeen omalla kenttäpuoliskolla oikea-aikainen pystysyöttö puhkaisten Interin korkealla olleen puolustuslinjan ja läpi juossut Altin Zegiri sijoitti pallon varmasti maaliin. Saman tien pelaajat lähetettiin tauolle.

– Tämä oli peli jossa kummallakin joukkueella oli oma puoliaikansa. Minä teen meidän joukkueemme taktiikan ja tähän ottelluun halusin lähteä kokeilemaan jotain uutta. Lähdimme peliin kahdella hyökkäävällä keskikenttäpelaajalla, kahdella kymppipaikan pelaajalla. Tarkoituksena oli saada keskikenttä haltuumme, mutta siinä epäonnistuimme ja hyvin pelannut vastustaja löysi taktiikkamme heikot kohdat, David Moore harmitteli.

Toinen puoliaika olikin selkeää Interin hallintaa. Tauolla tehtiin muutos pelitapaan ja kentälle tuli vaihdosta sekä Mikke Louhela että Matias Simola. Isännät vyöryttivät välillä hyökkäystä hyökkäyksen perään vastustajan päätyyn ja maali roikkui vahvasti ilmassa. Mitä pitemmälle jakso eteni sen selkeämpää Interin hallinta oli. Tulihan ne maalitkin sieltä ja kumpainenkin oli komeaa katseltavaa. 61 minuutin kohdalla Jani Luoma kavensi 1-2 kun hän kevyellä kosketuksella ohjasi pallon takakulmaan oikealta tulleesta kovasta matalasta keskityksestä. Heti maalin jälkeen Kupittaa 2 repesi riemusta kun Elias Mastokangas pyssytti suoraan Albion Ademin keskityksestä pallon maaliin, mutta tilanne oli paitsio.

Interin tasoitusta saatiin odottaa ottelun lisäajalle asti. Mikke Louhela sai pallon haltuunsa rankkarialueen ulkopuolella ja haki laukaisupaikkaa leikkaamalla keskelle. Lopulta matala laukaus lähti aivan vastustajan jalkojen juuresta ja pallo upposi maalin vasempaan alakulmaan vastustajan maalivahdin ollessa maskissa. Ansaittu tasoitus 2-2 kun pelikello näytti peliaikaa 91 minuuttia.

– Teimme toiselle jaksolle muutoksia. Otimme vaihdosta Mikke Louhelan ja Matias Simolan mukaan ja saimme peliimme paremman tasapainon. Samalla Albion Ademi ja Elias Mastokangas pääsivät kontrolloimaan keskikenttäää paremmin. Kaikki kentän laidalla olleet näkivät että hallitsimme peliä ja itse asiassa olimme ottelussa parempi joukkue David Moore totesi. Olen tyytyväinen poikien puolesta että he taistelivat ottelusta tasapelin, taktiikkakokeilu maksoi meille kaksi pistettä Moore jatkoi. Onneksi saimme sentään kärkijoukkuetta kiinni pisteellä ja Espoo pysyi samalla etäisyydellä kuin ennen otteluakin Moore summasi ottelun annin.