A-nuoret: Hyvä toinen jakso takasi voiton

A-nuorten Ykkösessä Inter oli pitkään vaikeuksissa tamperelaista akatemijoukkue, TaFa, vastaan. Hyvän toisen puoliajan ansiosta Inter onnistui lopulta voittamaan 5-1 (0-1).

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli Interiltä heikko. Liike oli tahmeaa, syöttötyöskentely epätarkkaa ja hidasta. Palloa ei saatu väen vängällä vastustajan puolustuslinjan taakse. Kutakuinkin keikki hyökkäysyritykset päättyivät paitsioliputukseen.

TaFa sai avauspuolikkaan kuluessa yhä paremmin otetta pelistä ja onnistuikin hienon hyökkäyskuvion päätteeksi hankkimaan itselleen 1-0 taukojohdon. Lukemat olisivat voineet olla Interille rumemmat ilman Linus Virkin tarkkaa työskentelyä maalinsuulla.

-On se ihme, että tästä on tullut tapa että me emme pelaa sovitusti ensimmäisellä puoliajalla, aina pitää tauolla puhua tiukkaan sävyyn, Jani Mäenpää puhisi.

Toiselle jaksolle Inter teki kolme pelaajavaihtoa. Vaihdot osoittautuvat onnistuneiksi, Interin peli alkoi hiljalleen pyöriä odotetulla tavalla. Neljäs vaihto vajaan tunnin kohdalla oli kuin kirsikka kakun päällä. Heti alkoi tapahtua. Juuri kentälle tullut Jasper Lähde puski etutolpalta Rei Hodan loistokulmurin maaliin 1-1. Ote siirtyi vahvemmin Interille.

69 minuutin kohdalla Rei Hoda oivalsi nopeasti tilanteen keskikentällä, eteni ja pyssytti tulisesti alakulmaan 2-1. Tämän jälkeen tasoero tuli selvästi esille. Interin vauhti ja pallonsiirtely avasi solkenaan paikkoja, joista Mohammed Al Bermanei maalasi kahdesti ja Jaakko Liukkonen viimeisteli 5-1 loppusekunneilla.

-Tauolla oli pakko herätellä poikia. Teimme kolme vaihtoa, niitten avulla saimme hyvää liikettä kentälle. Vaihdot onnistui ja pisteet jäi kotiin. Tästä jatketaan, Jani Mäenpää kertoi helpottuneena.