2.3.2020

A-juniorit dominoivat viikonlopun SM-karsinnassa

Interin B-juniorit päätyivät tasapeliin TPS:n kanssa lauantaina pelatussa P17 SM-karsintojen derbyssä. A-juniorit puolestaan jatkoivat sunnuntaina voittojen tiellä FC Haka junioreiden kaatuessa murskalukemin 10–0.

B-junioreiden paikallisottelusta ei tunnetta ja vauhtia puuttunut. Ottelu alkoi räväkästi, kun Jasper Yrjas vei Interin johtoon kahdeksannen peliminuutin jälkeen. Ensimmäinen puoliaika sujui suurimmaksi osaksi Interin B-junioreiden lievässä hallinnassa, mutta TPS onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun 30. minuutin kohdalla ja tauolle siirryttiin lukemissa 1–1.

Toisella puoliajalla Inter pääsi pelaamaan miehen ylivoimalla, kun TPS:n pelaajalle näytettiin punaista korttia 52. peliminuutin kohdalla. Kentältäpoiston myötä Interin hallinta vain kasvoi entisestään ja 70. minuutin kohdalla Inter siirtyi jälleen johtoon Aleksi Heinon maalilla. Vajaalla pelannut TPS onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun 86. minuutilla lukemiin 2–2, joihin ottelu myös lopulta päättyi. Interin B-junioreiden valmentaja Jussi Nuorela on harmissaan ottelun lopputuloksesta ja erityisesti lopun päästetystä maalista.

– Ottelu oli erittäin hyvä futistapahtuma. Joukkueilla oli tunnetta mukana ja pelissä oli hyvin korkea intensiteetti. Matsi oli hyvin kiihkeä, mutta rehti. Pelasimme hyvän pelin ja kaikki paitsi tulos meni meidän suunnitelmien mukaan. Tehtiin kaksi todella hyvää maalia, mutta lopun maali oli todella harmittava, erityisesti koska TPS pelasi vajaalla. Meidän olisi pitänyt voittaa tämä peli, Nuorela toteaa.

 

Interin A-juniorit sen sijaan voittivat sunnuntaina toisen perättäisen ottelunsa. Ottelu FC Haka junioreita vastaan alkoi räväkästi, kun Jaakko Siltanen vei Interin A-juniorit johtoon jo toisella peliminuutilla. Koko peli pysyi Interin selvässä hallinnassa ja joukkue onnistui luomaan maalipaikkoja tasaiseen tahtiin. Ensimmäisellä puoliajalla A-juniorit onnistuivat maalinteossa neljästi ja toisella puoliajalla maalinteon tahti vain kasvoi ja joukkue lisäsi johtoaan vielä kuudella maalilla. Interin Jarkko Kokkala pelasi loistavan ottelun onnistuen iskemään neljä maalia, joista kolme viimeistä toisella puoliajalla reilun viiden minuutin sisään.

Joukkueen valmentaja Niko Valikainen on erittäin tyytyväinen kolmeen pisteeseen ja joukkueensa esitykseen.

– Tämä oli meiltä hyvä ja tasapainoinen esitys ja ottelu sujui täysin meidän kontrollissamme. Heti pelin alkuun saimme maalin, mikä helpotti meidän pelaamistamme, kun Haka joutui avaamaan pakkaansa maalin myötä. Oli hienoa nähdä, ettei nostettu jalkaa kaasulta ja pelasimme kunnolla loppuun asti. Hyvä että usea pelaaja onnistui maalinteossa, emmekä päästäneet ainuttakaan maalia, Valikainen summaa.

Suurinumeroisella voitolla A-juniorit parantelivat huomattavasti maalieroaan. Joukkue on nyt onnistunut maalinteossa 19 kertaa viidessä ottelussa, kun päästettyjä maaleja on 11.  Voiton myötä A-juniorit hyppäsivät sarjataulukossa jo kolmannelle sijalle.

 

B-juniorit

TPS – FC Inter 2-2 (1-1)

0-1 Yrjas Jasper 8′
1-1 Ohvo Otto 30′
1-2 Heino Aleksi 70′
2-2 Järvinen Vertti 86′

 

A-juniorit

FC Inter – FC Haka-j 10-0 (4-0)

1-0 Siltanen Jaakko 2′
2-0 Arsalo Markus 18′
3-0 Barbata Yeesser 36′
4-0 Kokkala Jarkko 41′
5-0 Ahmadi Bamo 53′
6-0 Kokkala Jarkko 56′
7-0 Kokkala Jarkko 59′
8-0 Kokkala Jarkko 62′
9-0 Siltanen Jaakko 73′
10-0 Mahuta Ryan 83′

 

Seuraavat karsintaottelut:

B-juniorit:
PKKU – FC Inter 8.3.2020 klo 14.30| Tuusula UK

A-juniorit:
TPS – FC Inter 8.3.2020 klo 16.15 | Kupittaa 5

 

Artikkelikuva: Nina Forsten-Lindman