9.9.2017

A-ja B-SM: Ratkaisun hetket käsillä

Nuorten SM-sarjat ovat kääntyneet loppusuoralle ja Inter-nuorten kannalta tilanne on jännittävän mielenkiintoinen.

B-nuorissa Inter kuuluu tasaiseen keskikastiin, jossa viisi joukkuetta vielä taistelee sarjan pronssimitaleista, kärkikaksikon takana. Jäljellä olevilla neljällä kierroksella Inter kohtaa hännänhuippu KuPSin lisäksi nimenomaan keskikastin joukkueita. Käytännössä Interin tulee voittaa jäljellä olevat pelinsä, pystyäkseen nappaamaan pronssimitalin. Ensimmäinen voitettava on lauantain FC Kuusysi, joka sarjataulukossa on pisteen Interin edellä.

FC Interin A-nuoret taistelevat Suomen mestaruudesta. Sarjassa on jäljellä kolme kierrosta ja Inter pelaa kaikki ottelunsa Turussa. Sunnuntaina vastustajaksi tulee taulukon viimeistä edellisellä majaileva SJK Akatemia, joka viime kierroksilla on pelannut huomattavasti alkukautta vahvemmin. Inter on joka tapauksessa esittänyt todella vahvoja ja varmoja otteita koko kauden ajan, ottaen varsinaisessa SM-sarjassa kaikkein eniten pisteitä. Siitä huolimatta Inter on taulukossa kaksi pistettä sarjajohtaja TPS:n jäljessä. Säilyttääkseen asemansa Interiltä vaaditaan voittoja. SJK:ta vastaan voiton pitäisi olla otettavissa ilman suurtekoja, ennen kahden viimeisen kierroksen vaikeita vastustajia. Viikon kuluttua kotipelissä on vastassa kolmonen HIFK, joka on Interin kanssa tasapisteissä. Kahden viikon kuluttua vieraspelissä on vastassa TPS, ottelussa jossa suurella todennäköisyydellä ratkaistaan Suomen mestaruus. Tämän hetkisten tietojen mukaan ottelu pelataan poikkeuksellisesti Urheilupuiston yläkentällä.

Sanomattakin on selvää, että nuoremme ovat ansainneet yleisön tuen, joten sateen ja tuulen kestävää vaatetta ylle ja kentän laidalle tunnustamaan sinimustia värejä!