A- ja B-SM: Inter A putosi mestaruustaistosta

A-nuorilla oli mahdollisuus voitolla sunnuntaisesta vastuksesta siirtää ratkaisu Suomen mestaruudesta kauden päättävään otteluun TPS:aa vastaan. Otteluun saapui vastustajaksi vaikeana pidetty sarjakolmonen HIFK, joka voitolla pystyisi vielä kisaamaan sarjan hopeamitaleista. Ottelusta muodostui hyvätasoinen tahtojen kamppailu, joka lopulta päättyi helsinkiläisten juhlaan ja sinimustiin pettymyksen kyyneliin.

Ottelu alkoi Interin kannalta hyvin lupaavasti. Alkuminuuteilla kotijoukot hallitsi peliä ja vieraiden maalille saatiin painetta varsinkin vasemmalta laidalta. Aivan alkuminuuteilla Interillä oli oiva paikka siirtyä johtoon mutta hyvän kuvion päätteeksi vaikea laukaus suoraan ilmasta nousi yli vastustajan maalin. Muutaman minuutin ajan alkurynnistystä kesti kunnes peli tasoittui. HIFK pelasi vahvasti iskien kiinni Interin pelaajiin ja käänsi nopeasti pelin suunnan vastaiskuilla. Nopeasta vastaiskusta syntyi vieraiden 1-0 johto kun pallo pelattiin oikealla laidalla viilettäneelle Antti Ulmaselle, jonka kovaan matalaan keskitykseen ryntäsi oikea-aikaisesti Haris Ibrahimovic laukoen pallon voimalla oikeaan kulmaan ohi voimattoman Aati Marttisen. Vierailta hyvin pelattu hyökkäys, joka jätti hyvin mukana olleen Inter-puolustuksen sekunnin murto-osan tilanteesta jälkeen. Tauolle siirryttiin vieraiden maalin johdossa.

Toinen puoliaika alkoi tavalla, joka olisi voinut muuttaa koko ottelun kulun. Heti jakson alkuun Elias Mastokangas antoi näytteen potkutekniikastaan pyssyttämällä pallon ylärimaan, mistä se pompahti aivan maaliviivan eteen röda-puolustuksen siivottavaksi. Pari senttiä matalampi laukaus ja kentällä olisi tanssittu Interin maalisambaa. Päin vastoin kävi niin että 54. minuutilla vieraiden Antti Ulmanen pääsi vastahyökkäyksestä siirtämään HIFK:n 2-0 johtoon. Laadukas laukaus sivuttaissyötöstä, tällä kertaa aivan maalin vasempaan nurkkaan.

– HIFK pelasi erittäin fyysisesti voittaen paljon kaksinkamppailuja. Samalla he hakivat oikeilla hetkillä itselleen hyvin syöttötilaa ja tekivät oikeastaan kahdesta paikastaan kaksi maalia, David Moore kommentoi.

Toivon kipinää Inter sai peliinsä 1-2 kavennusmaalilla, joka syntyi HIFK-vahdin virhearviosta ja imaisusta. Tuolloin peliä oli jäljellä puoli tuntia. Interin taistelu tiivistyi, kulminoituen viimeiseen varttiin jolloin peliä painettiin rajusti kohti vieraiden päätyä. HIFK-puolustus oli kuitenkin hyvin tiivis ja organisoitu. Loppuhetkillä koko joukkue oli oman boksin sisällä, eikä Inter rajusta yrityksestä huolimatta löytänyt pallon saatika miehen mentävää aukkoa vieraiden rivistä. Jokaiseen yritykseen ehti joku eteen. Ottelu päättyikin kaikkensa itsestään antaneiden Inter-nuorten pettymyksen kyyneliin.

– Tämä tulos on pettymys, mutta esityksemme ei. Pojat olisivat ansainneet enemmän, he ovat kehittyneet hurjasti, omaksuneet pelitapamme, eivätkä he missään vaiheessa luovuta. Aivan loistava porukka, liikuttunut David Moore vuodatti. Jäljellä on vielä yksi ottelu, sitä emme unohda.

Interin B-nuoret pelasivat niin ikään sunnuntaina, Oulussa. Valmentaja John Allenin mukaan ottelu seurasi aikaisemmista peleistä tuttua kaavaa. Pelissä oltiin muuten ihan hyvin mukana, mutta puolustuspelaaminen ei ota onnistuakseen. Puolustuksessa tehdään paljon henkilökohtaisia virheitä. Inter oli matkassa hyvin nuorella joukkueella, joukkueesta puuttui monta vakiopelaaja eri syistä. Toisen puoliajan puolivälissä Inter tasoitti tilanteeksi 1-1 Emil Peltosen komealla maalilla. Maali oli Peltosen kauden 8. jolla hän on maalipörssissä kolmannella sijalla. Välittömästi tasoituksen jälkeen OLS siirtyi uudelleen johtoon sinetöiden 3-1 voittonsa pari minuuttia ennen täyttä aikaa.