10.2.2020

A- ja B-nuorilla takana vaikea kierros SM-karsinnoissa

(Kuva: Nina Forsten-Lindman)

 

Molemmat Interin joukkueista pelasivat kuluneen lauantain SM-karsintaottelunsa vieraskentillä. Sinimustat joutuivat taipumaan kovien vastustajien edessä ja palaamaan kotiin pisteittä.

A-juniorit kohtasivat Tampereella jo etukäteen yhdeksi sarjan pahimmista vastustajista tiedetyn Ilveksen. Interin A-junioreiden valmentaja Niko Valikainen ennakoikin ottelusta haastavaa eikä valmentajan arvio pettänyt.

Inter pelasi jälleen hyvän ensimmäisen puolikkaan ja siirtyi ottelussa johtoon jo 14. minuutilla Jarkko Kokkalan maalilla. Tauolle ei kuitenkaan päästy johtoasemassa, sillä Ilves tasoitti heti perään rangaistuspotkusta syntyneellä maalilla.

Toinen jakso oli Ilveksen hallintaa. Ilves aloitti toisen puolikkaan iskemällä pallon maaliin suoraan 20 metristä ammutusta vapaapotkusta. Tämän jälkeen tamperelaiset saivat vauhdin päälle, hyödynsivät Interin virheet ja takoivat viimeisen reilun kymmenen minuutin aikana kolme maalia, minkä seurauksena ottelu päättyi lopulta selvin 5-1 lukemin.

– Lukemat ovat rumat, mutta eivät kerro pelin koko tarinaa. Toki tulos ratkaisee ja sitä pitää kunnioittaa, Valikainen harmittelee.

B-juniorit kohtasivat ennestään tuntemattoman Helsingin Palloseuran ja FC POHU:n yhteisjoukkueen. Uusi tulokas osoittautui kovaksi vastustajaksi ja myös B-junioreiden oli matkattava kotiin tyhjin käsin.

Inter hallitsi peliä ja hyökkäsi aktiivisesti lähes koko 90-minuuttisen, mutta pallo ei päätynyt hyvien tilanteiden päätteeksi kertaakaan maaliin. Kotijoukkue siirtyi johtoon reilun 20 minuutin pelin jälkeen Interin puolustuksen hetkellisen nukahduksen seurauksena ja tuplasi johtonsa noin 50. minuutin pelin jälkeen Niko Kuisman upean viimeistelyn seurauksena.

– Meillä oli kaikki saumat tehdä useampikin maali, mutta vastustaja käytti omat harvat saumansa paremmin. Yrityksen puutteesta ei voi kuitenkaan moittia. Yritimme ja haimme loppuun asti, mutta lopulta maalit ratkaisevat. Vastustaja teki kaksi ja me emme, ei siitä mihinkään pääse, joukkueen valmentaja Jussi Nuorela toteaa.

 

Seuraavat SM-karsintaottelut:

B-juniorit

HJK – FC Inter 15.2. klo 18.00 | Talin jalkapallohalli

 

A-juniorit

FC Inter – SJK 16.2. klo 14.15 | Kupittaa 5