16.8.2022

2009 syntyneet SPL:n lopputurnauksessa Eerikkilässä

(Kuva: Pia Kankare)

Viikonloppuna pelattiin 2009-ikäluokan valtakunnallinen P13 SPL:n taso 1:n lopputurnaus Eerikkilän hienoissa puitteissa ja helteisessä säässä. FC Interin 2009 mustat sijoittuivat seitsemänneksi joukkueen vastuuvalmentajien Kim Frimanin ja Markus Laurin johdolla.

Kovassa alkulohkossa sijoittuminen toiseksi antoi joukkueelle mahdollisuuden sijoitusotteluihin (1-8) ja laadukkaisiin otteluihin läpi turnauksen. Alkulohkon pelillinen saldo oli tappio HJK:lle ja voitot otteluista EPS sekä SJK-juniorit. Puolivälieräottelu Turun Nappulaliiga YJ:tä vastaan sisälsi armotonta taistelua paikallisderbyn tunnelmissa, joka pelillisestä hallinnasta huolimatta kääntyi Nappulaliigan salama-alun jälkeen lukemiin 0-1, päättäen samalla Interin 2009 Mustien haaveet mitalipeleistä vieden joukkueen sijoitusotteluihin (5-8).

FC Interin valmennuspäällikön Jani Mäenpään yhteenveto turnauksesta:

– Joukkueemme pelasi turnauksessa 3 erinomaista ottelua (EPS, TuNL ja OLS), yhden hyvän ottelun (HJK) ja kaksi vaisumpaa ottelua (SJK-j ja FC Honka). Ison osan turnauksesta joukkueemme peliesitys oli korkealla tasolla, josta voimme olla ylpeitä. Pallollinen pelaaminen oli monipuolista ja prässääminen aktiivista. Lopputurnaus toimi myös erinomaisena tasonmittauspaikkana pelaajillemme ja antoi varmasti lisäboostia syksyn sarjapeleihin sekä tärkeää informaatiota siitä, mitä on tehty oikein ja missä osa-alueissa pitää parantaa jatkossa. Ehdottomasti plusmerkkinen suoritus kokonaisuutena joukkueen pelaajilta, toimihenkilöiltä sekä valmennusvastuussa toimineilta Frimanilta ja Laurilta, Mäenpää päättää.

Joukkueen vastuuvalmentaja Kim Friman oli ilahtunut turnauksen yhteisöllisestä tunnelmasta ja -09 syntyneiden pelaajien taitotasosta niin omassa joukkueessaan, kuin vastustajienkin.

– Turnaus oli kovatasoinen. Oli ilahduttavaa nähdä, kuinka paljon hyviä pelaajia -09 syntyneistä löytyy eri puolilta Suomea. Ilahdutti nähdä oululaisten (OLS  ja Hercules) ja jyväskyläläisten (Holstin Dynamo) pelaajat: he olivat todella taitavia, rohkeita ja nopeita, yksinkertaisesti taitavia yksilöitä. Yleisesti tunnelma oli mahtava, turnauksessa vallitsi yhteisöllinen tunnelma valmentajien kesken, ja joukkueiden ja pelaajien välinen kunnioitus paistoi läpi. Tämä oli nyt ensimmäinen SPL:n järjestämä juniorimaajoukkuepolkuun liittyvä tapahtuma, ja oli kiva päästä kuulemaan myös U15 maajoukkueen valmentaja Kai Nyyssösen näkemyksiä.

– Meillä oli todella hyviä otteluita ja ”ok” -otteluita, vaikka lopputuloksena oli voitto, aina ei pelattu niin hyvin. Tämä oli pitkä viikonloppu, ja nuoret pelaajamme väsyivät turnauksen aikana, mikä näkyi sitten kentällä. Toisaalta oli ilo seurata ja nähdä muutamien pelaajiemme kohdalla viikonlopun aikana tapahtunutta kasvua. Näiden pelaajien kasvu näkyi itseluottamuksena ja pelirohkeutena kentällä. Ylipäätään oli ilahduttavaa nähdä, että meidän joukkueessa on muutamia pelaajia, jotka ovat Suomen huipputasoa tällä hetkellä.

 

FC Inter onnittelee lämpimästi P13 SPL:n taso 1:n lopputurnauksen voittajaa HJK:ta!

 

09 mustien ottelutulokset lopputurnauksesta:

HJK-FC Inter 1-0

FC Inter-EPS 3-0

SJK-j-FC Inter 1-4

TuNL YJ-FC Inter 1-0

FC Honka-FC Inter 3-2

OLS-FC Inter 1-1 (rp. 4-5)