20.6.2022

2008 syntyneille menestystä P14 Huuhkajaturnauksessa

Interin pelaajille menestystä P14 Huuhkajaturnauksessa!

Huuhkajaturnaukseen nimetään vajaat 270 pelaajaa vuosittain. Aluevalmentajat kokoavat nimetyistä pelaajista 12 joukkuetta. Pelaajia turnaukseen nimetään monelta eri sarjatasolta ja erilaisista ympäristöistä, ja esimerkiksi nuorten fyysisissä ominaisuuksissa saattaa olla suuriakin eroja. Turnauksessa painotetaan pelaajien osaamisen kehitystä, jonka lisäksi tehdään myös pelaajatarkkailua. Turnaus on nelipäiväinen ja sinä aikana pelaajat harjoittelevat, pelaavat sekä opiskelevat peliä ja urheilijan elämää.

Alueellinen maajoukkuetoiminta on jatkumoa Huuhkajaturnaukselle. Aluetoiminnassa järjestetään yksipäiväisiä leirejä 1,5 vuoden ajan turnauksen jälkeen. Sen tarkoituksena on tutustuttaa pelaajat maajoukkuetoiminnan arvoihin sekä maajoukkueen pelitapaan. Huuhkajaturnauksessa mukana olleiden lisäksi myös turnauksen ulkopuolisia pelaajia voidaan nimetä mukaan aluetoimintaan.

Nykymuotoisessa Huuhkajaturnauksessa pelaajatarkkailun ja -kehityksen lisäksi keskiössä on myös valmennusosaamisen kehittäminen. Jokaisella kahdellatoista joukkueella on kaksi valmentajaa, joiden lisäksi tapahtumassa on myös esimerkiksi erotuomari- ja videoanalyytikkokoulutusta. Kaikista toimihenkilöistä turnauksessa muodostuu yli sadan nykyisen sekä tulevan asiantuntijan joukko.

Team Hradecky sijoittui Turnauksessa upeasti hopealle. Interistä joukkueessa pelasivat Oliver Bastman, Albion Rashica, Samuel Laaksonen, Kasperi Kantola, Veikka Joento, Rasmus Tuomi ja Otto Eloluoto. Interin pelaajista Allstar-kentälliseen valittiin Team Hradeckyssä hienosti pelanneet Albion, Rasmus sekä Team Urosen joukkueessa pelannut Linus Abrahamsson. Inter onnittelee palkittuja!

Jani Mäenpää kertoo ylpeänä poikien hienosta turnausmenestyksestä:

– Huuhkajaturnaukseen osallistuneilla 2008 syntyneillä pelaajilla oli erittäin onnistunut viikonloppu Eerikkilässä.

– Kolmen pelaajan pääsy Allstar-joukkueeseen oli ainutlaatuinen tilanne, joka kertoo Interin pelaajien hyvästä suoriutumisesta turnauksessa. Kiitän kaikkia Interistä valittuja neljäätoista pelaajaa rohkeudesta, itsevarmuudesta, hyvästä suoriutumisesta ja sopeutumisesta uusiin joukkueisiin sekä siitä, että he olivat ennakkoluulottomia ja hyviä pallon kanssa. Kaikki sujui hyvin ja moni pelaaja jätti turnauksessa erittäin hyvän vaikutelman itsestään pelaajatarkkailijoille sekä muille pelejä seuranneille.

– Seuran puolesta olen äärettömän onnellinen ja tyytyväinen siitä, että asiat sujuivat ennakkosuunnitelmien mukaisesti ja pelaajat reagoivat ihailtavasti keskusteltuihin asioihin. Kuten aikaisemmin totesin, seura saa olla ylpeä koko 08-ikäluokasta. Heidän eteen on tehty erittäin hyvää työtä jo pitkään kaikilla osa-alueilla myös aikaisempina vuosina toimineiden henkilökunnan jäsenten toimesta. Pohjatyö on tehty aikaisemmin ja siinä isossa roolissa on ollut Kerim Mahmud, ja nyt vastuuvalmentajana toimiva Merdan on jatkanut hyvää työtä tämän ryhmän kanssa. Tulos kertoo oikeasta suunnasta ja hienosta työstä kaikilta valmentajilta ja toimihenkilöiltä, jotka ovat toimineet tämän ryhmän kanssa. Kuitenkin pelaajat ovat ennen kaikkea tehneet isoimman työn. Voimme seurassa olla ylpeitä viikonlopun aikaansaannoksista.