4.12.2019

14 Inter-pelaajaa maajoukkueissa vuonna 2019

Tegra Mukuna ja Linus Rönnberg olivat U16-joukkueen mukana voittamassa Baltic Cupin.

 

Kuluvan vuoden maaottelu-urakka on saatu päätökseen. FC Interissä maaottelut ovat näkyneet ja kuuluneet ympäri vuoden, sillä peräti 14 Inter-pelaajaa on ollut eri ikäluokkien maajoukkueiden mukana.

Kuluneen vuoden aikana maajoukkueissa debytoivat Valentin Purosalo (-05), Lukas Eloranta (-04), Aleksi Heino (-04), Roope Vuori (-04) ja Xavier Wong (-04). Myös Powerchairin Alex Lundell ja Onni Martikainen tekivät omat debyyttinsä sähköpyörätuolijalkapallon maajoukkueessa. Lisäksi Norjassa lainalla oleva Benjamin Källman pelasi ensimmäistä kertaa miesten A-maajoukkueessa viimeistellen samalla myös debyyttimaalinsa kesäkuun EM-karsintaottelussa. Monet debytanteista harjoittelevat Inter-Akatemiassa, jossa heitä ohjataan yksilöllisesti kehittymään kohti omia tavoitteitaan.

– Tämä uusien maajoukkuepelaajien määrä on hyvä saavutus ja kertoo paljon toiminnastamme. Tavoitteenamme on kasvattaa pelaajia omaan edustusjoukkueeseemme, mutta haluamme myös kantaa vastuumme suomalaisen jalkapallon huipputasosta. Samalla on huomattava, että junnumaajoukkueissa vaihtuvuus on suurta ja seurassamme on myös näissä ikäluokissa useita pelaajia, joiden voimme odottaa tekevän vielä oman debyyttinsä, valmennuspäällikkö Kalle Parviainen iloitsee.

Viimeisimpänä maajoukkuenäyttönsä antoi Roope Kantola, joka pelasi U18-maajoukkueen mukana kaksoismaaottelussa Georgiaa vastaan 17. ja 19. marraskuuta.

– Olen ylpeä saadessani pelata maajoukkuematseja. Siellä näkee myös millä tasolla itse on. Edarin kanssa treenaaminen on auttanut. Siellä pitää oikeasti sitoutua ja kehittyä, jos haluaa päästä pelaamaan miesten liigamatseja, Kantola kertoo.

Roope yhdessä neljän muun nuoren Inter-pelaajan kanssa harjoittelikin edustusjoukkueen mukana jo marraskuun ajan. Nuoret lahjakkuudet palaavat edustusjoukkueen harjoitusrinkiin tammikuussa joukkueharjoittelutauon päätyttyä.

– Edustusjoukkueelle rakennetaan tulevalla kaudella tietoisesti pientä harjoitusrinkiä, johon voimme nostaa mukaan omia nuoriamme. Nuorten pelaajiemme, kuten kaikkien muidenkin, on kuitenkin todistettava, että heillä on oikea asenne, tyyli ja vahva tahto lunastaa paikkansa. Kun se hetki tulee, että nuori on valmis ottamaan paikkansa pelaavassa kokoonpanossa, heillä on siihen aito mahdollisuus, seuran talenttivalmentaja Erol Ates kiteyttää.

 

FC Interin maajoukkuepelaajat vuonna 2019

Ikäluokka Pelaaja Lähtöseura
2005 syntyneet Valentin Purosalo Turun Nappulaliiga
2004 syntyneet Lukas Eloranta TPS, KaaPo
2004 syntyneet Aleksi Heino Turun Nappulaliiga, TPS
2004 syntyneet Roope Vuori Turun Nappulaliiga, TPS
2004 syntyneet Xavier Wong Turun Nappulaliiga
2003 syntyneet Tegra Mukuna Turun Nappulaliiga
2003 syntyneet Linus Rönnberg Turun Nappulaliiga
2002 syntyneet Roope Kantola Kaarinan Nappulat
2001 syntyneet Elias Mastokangas KaaPo
1999 syntyneet Albion Ademi Turun Nappulaliiga, TPS
1998 syntyneet Niilo Mäenpää HJS, Haka
1998 syntyneet Benjamin Källman EIF, Honka
Powerchair Alex Lundell FC Inter
Powerchair Onni Martikainen FC Inter