6.8.2020

06-ikäluokan Huuhkajaturnauksessa mukana useita interiläisiä

Interin valmennuspäällikkö Jani Mäenpää on mukana 06-ikäluokan Huuhkajaturnauksessa Eerikkilässä. (Kuva: Pia Kankare)

Yhteensä 12 joukkueellista 06-ikäluokan pelaajia esittelee taitojaan ja kamppailee turnausvoitosta 6.–9.8. Eerikkilässä järjestettävässä Huuhkajaturnauksessa.  U15-poikien maajoukkueen päävalmentaja Kai Nyyssönen on tyytyväinen, että turnaus pystytään järjestämään poikkeuksellisena vuotena.

– Olihan tämä kevät vähän erilainen. Otteluihin ja toimintaan tuli selkeä katko, mutta on hienoa, että turnaus pystytään nyt järjestämään täällä Eerikkilässä. Turnaus oli alun perin tarkoitus järjestää kesäkuussa, mutta nyt päästään kuitenkin pelaamaan ennen koulujen alkua.

Turnauksen joukkueet on nimetty tänä vuonna Huuhkaja-pelaajien mukaan. Mukana on mm. Team Hradecky, Team Pukki sekä Team Lod, joista viimeksi mainitussa valmentajina toimivat Interin edustusjoukkueen valmentaja Sergio Almenara sekä Interin valmennuspäällikkö Jani Mäenpää. Katso joukkueet täältä >>

Joukkueet on jaettu alueellisesti, ja jokaisen joukkueen nimikkopelaaja on ponnistanut maailmalle juuri kyseiseltä alueelta.

– Kisoihin päästiin ja Huuhkajat ovat tehneet hienoa työtä. Maajoukkuepelaajat ovat lähtöisin monilta alueilta, ja halusimme tuoda sitä esiin. Kaikki 12 joukkuetta pystyvät pelaamaan voitosta. Yritimme luoda mahdollisimman tasaiset ryhmät, kertoo Nyyssönen.

Vanhempien, pelaajien valmentajien ja läheisten toivotaan seuraavan turnausta etänä. Vanhemmille toimitetaan linkki, jonka kautta tallenteet kaikista otteluista ovat katsottavissa.  Sunnuntaina 9.8. pelattava finaali striimataan suorana lähetyksenä Palloliiton kotisivuilla.

Pelaajatarkkailun lisäksi turnauksessa keskitytään erilaisiin koulutuksiin.  Kymmenet joukkuevalmentajat, maalivahtivalmentajat ja videoanalyytikot ja erotuomarit saavat turnauksessa koulutusta. Tänä vuonna mukana on myös poikkeuksellisesti UEFA A -kurssi, jonka kesälle suunniteltu koulutustapahtuma peruuntui epidemian takia.

FC Interin valmennuspäällikkö ja 2006 Mustien vastuuvalmentaja Jani Mäenpää on innoissaan alkavasta turnauksesta sekä omasta että pelaajien puolesta.

– Pojat ovat omalla päivittäisellä ja pitkäjänteisellä työllään ansainneet hienon mahdollisuuden mitata omaa tämänhetkistä osaamistaan huuhkajaturnauksessa. Edessä on hieno neljän päivän tapahtuma, josta jokainen valittu pelaajamme osaa toivottavasti nauttia oikealla tavalla antamalla turnauksessa parhaan version itsestään, päättää Mäenpää.

FC Interin 2006-syntyneistä pelaajista mukaan turnaukseen on valittu seuraavat pelaajat:

  • Tino Kangasaho
  • Lucas Kagan
  • Veeti Kuukkanen
  • Urho Rouna
  • Ville Naakka
  • Henri Asikainen
  • Anssi Lehtonen
  • Aleksi Tammisto (loukkaantunut)
  • Niilo Stenbom (loukkaantunut)
  • Veikko Koskinen