Pelaajakehitys

Pelaajakehitys

FC Inter tukee pelaajien kehittymistä nuorten maajoukkueisiin, maan pääsarjaan sekä ammattilaiseksi kansainvälisille kentille. Toiminta tähtää huippu-urheilijaksi kasvamiseen ja sen ehdoilla tapahtuvaan toimintaan. Seurassa pidetään huolta ja välitetään jokaisesta pelaajasta.

FC Interissä jokainen saa harrastaa jalkapalloa omalla tasollaan aikuisikään asti ja jokaisella pelaajalla on mahdollisuus kehittyä kohti omaa huippuaan oman tasoisessa ryhmässä. Pelaajan on kuitenkin helppo vaihtaa ryhmää seuran sisällä tarpeen mukaan joko saman ikäluokan sisällä tai siirtymällä eri ikäluokkaan. Seuralla on oma pelaajakehityspolku, jolla pelaajaa tuetaan.


Klikkaa kuvaa suurentaaksesi se.

Vuosisuunnittelu ja harjoitusmäärät

Vuosisuunnittelussa huomioidaan seuran linjan mukaiset teemat ja yksityiskohdat joukkueen tasosta ja ikäryhmästä riippuen. Valmentajat laativat vuosisuunnitelmat yhdessä valmennuspäällikön kanssa.

Harjoitusmäärät antavat pelaajille mahdollisuuden viettää aikaa myös ystävien ja perheiden kanssa sekä harjoitella myös muita lajeja ja jalkapalloa seuran harjoitusten ulkopuolella. Kilpailumäärissä huomioidaan joukkueen ikäryhmä ja taso. Joukkueilla on pääosin yksi ottelu viikossa ja vuodessa määritelty määrä kansainvälisiä otteluita.

Viikkorytmi parhaimmillaan sisältää ikäluokan suunnitelman mukaisen määrän tapahtumia. Pelipäivä on ideaalitilanteessa lauantai tai sunnuntai. Lisäksi viikossa on yksi ylikuormittava harjoitus, joko tiistaina tai keskiviikkona, ja muuten hyvän intensiteetin harjoituksia.

Harjoittelu

Interin metodi kattaa harjoittelun kokonaisvaltaisesti. Interin metodissa ovat yhdistettyinä teknistaktinen, fyysinen ja henkinen osa-alue. Kyselytekniikka on avainasemassa pelaajan oppimisprosessissa. Havainnointi, päätöksenteko ja suorittaminen ovat harjoituksissa läsnä mahdollisimman paljon.

Fyysistä harjoittelua tehdään paljon pelien kautta ja pallon kanssa. Tärkeitä asioita ovat myös alku- ja loppurutiinit. Peli-intensiteetin tulee olla aina mukana riippuen siitä, mitä jalkapallon fyysistä osa-aluetta kulloinkin harjoitellaan. Seurassa on käytössä omat testit, joiden avulla pelaajakehitystä seurataan. Seura on määritellyt tiettyjä muita urheilulajeja, jotka palvelevat jalkapalloa.

Henkinen valmennus on mukana jokaisessa harjoituksessa ja ottelussa. Positiivinen ja kannustava ilmapiiri on kaiken lähtökohta. Jalkapalloon on hyvä rakastua ja pelaajilla on hyvä olla haaveita ja unelmia. Keskittymiskykyä kehitetään, jotta harjoitukset ja ottelut voidaan viedä läpi hyvällä tasolla. Pelaajien itseluottamusta tuetaan vuorovaikutuksen kautta. Interissä saa kohdata eri tunnetilat ilosta suruun ja tuntea onnen ja epäonnen tunteet. Voittajaksi kasvaminen on seurassa tärkeää. Tilanteet tulee aina pelata loppuun asti ja voitontahdon tulee olla vahva. Varsinainen maali ja voitto tulevat aikuisiän peleissä.

Harjoituksen rakenne on kaikilla Interin joukkueilla sama. Ennen kenttäharjoitusta suoritetaan seuran linjan mukaiset alkurutiinit. Kenttäharjoittelu alkaa aina päivän teeman mukaisella pienpelillä ja kenttäosuus päättyy aina teeman mukaiseen peliin. Harjoituksen välissä valmentaja voi toteuttaa omia ajatuksia harjoitettavan teeman sisällön mukaisesti. Lisäksi seura antaa pieniä teknisiä harjoitteita suoritettavaksi harjoitusten väleihin. Kenttäajan jälkeen on vuorossa taas seuran linjan mukaiset loppurutiinit.

Oppimisprosessi seurassa on yhtenäinen. Valmentajat suunnittelevat harjoitukset huolellisesti päivän teeman mukaisesti. Harjoituksen toimivuus on ensisijaisen tärkeää. Harjoitusten oppimisprosessin kuuluu pysäytyksiä ja kyselytekniikan käyttöä. Pelaaja saa palautetta harjoituksen aikana niiden jälkeen.

FC Interin pelillinen identiteetti sisältää pelaamisen eri vaiheet: hyökkäys- ja puolustuspelaamisen, tilanteenvaihdot molempiin suuntiin sekä erikoistilanteet. Hyökkäyspelissä tärkeää on organisointi, ymmärrys siitä, missä Inter tarvitsee pelaajia, miten vastustaja puolustaa, miten luoda ylivoimia, miten löytää vapaa pelaaja ja miten löytää tilaa ja välejä. Puolustuspelissä tärkeää on organisointi, tietää miten vastustaja hyökkää, miltä korkeudelta puolustaminen aloitetaan ja missä pallo halutaan voittaa itselle. Tilanteenvaihdoissa tärkeää on tietää, miten toimitaan, kun voitetaan tai hävitään pallo.

Yhteistyö, olosuhteet ja kehittyminen

Perheiden tuki seurassa on tärkeää ja perheiden kanssa tehdään paljon yhteistyötä. Myös pelaajien perheet saavat kokea Veritas Stadionin toiseksi kodikseen. Muita keskeisiä tukitoimia ovat koulukumppanuus ja olosuhteet. Koulujen kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä ja puututaan ennakoivasti mahdollisiin ongelmakohtiin. Seura kehittää jatkuvasti olosuhteita tukien pelaajakehitystä parhaalla mahdollisella tavalla.

Kehittymisen seurantaan seuralla on oma työkalu, jota hyödynnetään sekä yksittäisen pelaajien että joukkuetason kehittymisen seurannassa sekä valmennuksen suunnittelussa. Kalenterivuosi on jaettu kuuteen jaksoon ja jokaisella jaksolla on määritelty kullekin joukkueelle omat harjoittelun painopisteet ja yksityiskohdat.

Yhteistyössä