Seuran vapaaehtoisten kehittämispäivää vietettiin toukokuun alussa

Seuran vapaaehtoistoimijoille järjestetään vuosittain kehittämispäivät. Tämän vuoden ensimmäinen vapaaehtoisten kehittämispäivä järjestettiin toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Veritas Stadionilla. Päivän ohjelmassa oli osallistavia työpajoja, jossa harjoiteltiin vuorovaikutustaitoja seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjä Mika Hemmilän johdolla, sekä urheiluteippauksia yhteistyökumppani Pihlajalinnan avustuksella.

– Interin vapaaehtoisten kehittämispäivillä jo nimensä mukaisestikin halutaan antaa ihan kaikille seuran vapaaehtoisille mahdollisuus seuran sekä itsensä kehittämiseen, kertoo junioritoiminnan palvelupäällikkö Eveliina Hulkkonen.

Interin urheilujohtaja Kalle Parviainen aloitti päivän puheenvuorollaan vapaaehtoistyön merkityksestä seuralle.  Parviainen kiittelee Hulkkosen hienosti rakentamaa kokonaisuutta, johon hän on löytänyt osaajia seuran päätoimisista työntekijöistä, vapaaehtoistoimijoista sekä yhteistyökumppaneista.

– Kehittämispäivä on hieno osoitus seurassa olevan osaamisen ja verkoston laajuudesta. Nämä päivät ovat mahtava tapa saada seuran toimihenkilöitä yhteen, tutustumaan toisiinsa ja kehittämään omaa osaamistaan. Hienoa nähdä, miten avoimesti ja heittäytyen kaikki osallistuvat tilaisuuteen. Olen varma, että olemme jälleen pykälän verran yhtenäisempi ja osaavampi seura.

Seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjä Mika Hemmilä kertoi Interin arvoista ja tavoitteista sekä miten niitä konkreettisesti toteutetaan. Osionsa teemaksi hän oli valinnut erityisesti seuran arvoista avoimuuden ja heittäytymisen. Hemmilän työpajoissa osallistujat pääsivät itse tekemään erilaisia tehtäviä liittyen vuorovaikutustaitojen kehittämiseen.

– Uskon, että osallistujille jäi hyviä työkaluja arkeen, joita viedä kentälle oman joukkueen toimintaan niin pelaajien kuin toimihenkilöidenkin kesken, Hemmilä avaa.

 

 

Pihlajalinnan ammattilaiset ohjeistivat perinteisimpiä teippauksia vapaaehtoistoimijoille. Osallistujat pääsivät itse harjoittelemaan teippauksia toisilleen ammattilaisten avustuksella. Lisäksi Interin vapaaehtoisena toimiva P2015-joukkueen joukkueenjohtaja Johanna Räisänen luennoi suun alueen traumoista urheilussa ja antoi selkeät toimintaohjeet eri tilanteisiin.

Päivän aikana InterAction-päällikkö Jani Meriläinen esitteli InterActionin toimintaa vapaaehtoisille. Junioritoiminnan palvelupäällikkö Eveliina Hulkkonen kävi päivän päätteeksi läpi seuran tämänvuotisen jäsenkyselyn palautteita.

– Jäsenkyselyn palautteista nousi esille monia hyviä kehittämisideoita, joita voidaan ottaa käytäntöön seura-arkeen.

– Lämmin kiitos niin kaikille paikalla olleille seuratoimijoille aktiivisesta osallistumisestanne, kuin myös Pihlajalinnan asiantunteville fysioterapeuteille aikaisemmin jo paljon kysytystä ja perusteellisesta teippauskoulutuksesta, kiittelee Hulkkonen.

Sivu päivitetty 14.05.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit