Kesäkuun vapaaehtoinen: Arja Karke-Pajunen

FC Interin kuukauden vapaaehtoisten palkitsemiskampanjan kesäkuun palkittu on monessa roolissa vaikuttanut, ja reilusti yli kaksikymmentä vuotta Interissä palvellut tällä hetkellä lipuntarkastajana toimiva Arja Karke-Pajunen.

Kuka olet ja milloin liityit mukaan seuran toimintaan?
– Olen Arja Karke-Pajunen. Seuraan tulin vuonna 2000, kun oma poikani tuli pelaamaan FC Interiin B-junioreihin.

Miksi päätit lähteä mukaan seuran vapaaehtoiseksi?
– Seuran vapaaehtoiseksi oli helppoa lähteä. Sain mukaan seuraan vapaaehtoiseksi myös mieheni, edustusjoukkueen huoltajana nykyään toimivan Seppo ”Sepi” Pajusen. Kun poikani silloiseen B-junnujoukkueeseen kaivattiin huoltajaa, niin taisinpa nostaa hänen kätensä ylös, ja siitä asti on Sepi ollut seuran uskollinen toimija monessa roolissa, sekä edustusjoukkueen huoltajana useat viime vuodet. Tätä nykyä haluan kiittää miestäni Sepiä kaikesta. Inter on  meidän molempien yhteinen intohimon kohde, eikä ilman häntä olisi kyllä mitkään vapaaehtoishommat sujuneet.

Mikä ja millainen on roolisi seuran vapaaehtoistoimijana?
– Rooleja on vuosien saatossa ollut lukuisia! Aluksi töitä tehtiin Olympiakatsomon kioskissa, jossa itse toimin lihapiirakkavastaavana. Lipunmyyntirinkiin siirryin Sanna Sirenin pyynnöstä vuonna 2003. Koronavuosien jälkeen olen sittemmin siirtynyt lipuntarkastajaksi kotiotteluiden portille. On myös tullut hikoiltua Mehukatinkin puvussa Varissuon koulupelikiertueilla, pesty yhdessä Sepin kanssa lipunmyyntikoppia jäätävässä kelissä ilman juoksevaa vettä, siivoiltu Hippoksentien silloista Interin toimistoa viikonloppuisin, sekä Sepin kanssa yhdessä pesty ravintolan lukuisia pöytäliinoja, jotka sitten ennen kotiottelua prässättiin meidän kotonamme Annelin vanhalla prässillä, viikattiin ja tuotiin kotipeleihin. Unohtamatta tietenkään joulukiireiden keskellä pelaajien kämppien siivouksia aina kauden vaihtuessa.

Mikä vapaaehtoistyössä tai sinun roolissasi vapaaehtoisena on mielenkiintoisinta ja palkitsevinta?
– Kaikki ympärillä olevat tutut ihmiset ja sama porukka, jonka tuntee vuosikymmenien takaa.  Olen saanut hyviä ystäviä kannattajista ja henkilökunnasta. On kivaa, kun joskus töiden ohessa ehtii muutaman sanankin vaihtamaan. On hienoa kuulua samaan sinimustan sydämen omaavan joukkoon. On kiitollista, kun saa tehdä jotain hyvää ja hyödyllistä, ja voi olla avuksi monella tapaa. Myös korvaukseni olen aina halunnut lahjoittaa FC Interin juniorien rahastoon.

Minkä koet vapaaehtoistyössä haasteellisimmaksi?
– No niin mukavia, kuin kaikki hommat ovat olleetkin, onhan niissä kaikkea sattunut ja tapahtunut, hyvässä ja pahassa. Ehkä nykyisessä roolissani lipuntarkastajana harmaita hiuksia aiheuttaa eniten se, kun ihmiset alkavat etsiä lippujaan puhelimistaan vasta ihan viimehetkillä, ja jonoa muodostuu.

Haluatko kertoa, mikä meidän seurassamme on parasta?
– 90-luvun alussa, jolloin käytiin tyttöjen kanssa fanittamassa komeita poikia,  niin silloin syttynyt rakkaus Interiin on säilynyt ja pitänyt pintansa. Interissä on hieno yhteisöllisyys ja tunnelma. Inter on myös helposti lähestyttävä seura, johon on vaivatonta tulla mukaan vapaaehtoiseksi tai kannattajaksi. Täällä ihmistä ei arvostella sen mukaan, mikä hänen statuksensa on, vaan kukin saa olla ihan oma itsensä

Mikä sinun oma suosikkijoukkueesi on?
– No jos joku toinen pitää nimetä FC Interin lisäksi, niin sanotaan sitten FC Bayern München.

Mitä terveisiä haluaisit lähettää seuran muille jäsenille tai muille vapaaehtoisille?
– Iso kiitos, kun saan olla FC Interissä vapaaehtoisena! Muutamat terveiset voisin lähettää: kiitos Jani Meriläiselle, arvostan hänen työtään, ja kaikkea sitä, mitä hän on seuran eteen tehnyt. Juuso Hämäläiselle myös terveisiä, Juuso pelaa aina suurella sydämellä Interille.

“Arja on jo kymmenien vuosien ajan tehnyt Interissä erilaisia vapaaehtoistöitä. Arja on aina valmis auttamaan, kun apua vain tarvitaan!”
“Arjalla on suuri sinimusta sydän, ja hän tekee töitä seuran eteen pyyteettä.”
-kiittelivät Arjaa äänestäneet.

Lämpimät kiitokset Arjalle korvaamattoman tärkeästä työstäsi koko seuran puolesta!

Kuukauden vapaaehtoiset palkitaan M&M Kuntotalon lahjakortilla ja tuotepalkinnolla.

Sivu päivitetty 20.06.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit