Junioreiden säännöllinen nopeusharjoittelu on tuottanut tuloksia

(Kuva: Pia Kankare)

Tammikuussa 2024 tehtyjen Interin junioreiden nopeustestien tulosten perusteella havaittiin, että junioripelaajien nopeusominaisuuksissa on runsaasti kehitettävää. Näiden tulosten valossa asiaan reagoitiin ja helmikuun Interin valmentajakoulutuksessa päätettiin konkreettisista toimenpiteistä tulosten kehittymiseksi. Toukokuussa uudestaan toteutettujen nopeustestien perusteella harjoitteluun tehtyjen muutosten vaikutus tuloksiin oli positiivinen. 

Interin valmentajakoulutuksessa kuultiin huippu- ja nuorisourheiluvaiheen valmennuspäällikkö Jani Mäenpään lyhytsanainen mutta selkeä viesti seuramme valmentajille:

– Pelaajamme ovat hitaita ja selkeästi jäljessä verrokkikohteiden tavoitearvoista.

Seurassa tehtiin konkreettisia toimenpiteitä pelaajien nopeusominaisuuksien kehittämiseksi

Konkreettisena toimenpiteenä pelaajien nopeusominaisuuksien kehittymiselle joukkueiden harjoituksien rakennetta muutettiin siten, että kaikkien joukkueiden jokaiset harjoitukset sisältävät erillisen nopeusosion. Konkreettiseksi pelaajakohtaiseksi tavoitteeksi asetettiin, että jokaisen pelaajan tulisi parantaa aikaisempaa tulostaan toukokuun 2024 nopeustestissä.

Nopeustesteissä päästiin haluttuun kehitykseen

Toukokuussa suoritetut nopeustestit (10m/30m) osoittivat kiistattomasti harjoitteluun tehtyjen muutosten ja toimenpiteiden vaikutuksen tuloksiin. Nopeustestit tehtiin 14 joukkueelle kattaen 200 pelaajaa. Mukana testeissä olivat joukkueet P20-junioreista P/T10-junioreihin saakka. 149 pelaajaa paransivat tulostaan, 10 pelaajaa olivat lähes vanhoissa arvoissa ja 41:llä pelaajalla ei ollut aikaisempaa verrokkiarvoa. Joukkueiden keskimääräinen tuloskehitys oli noin kaksi prosenttia koko joukkueen osalta sekä joukkueen kymmenen nopeimman pelaajan osalta. Muutama joukkue ylsi jopa 3,5-4 prosentin tuloskehitykseen.

Valmennuspäällikkö Mäenpään mukaan nopeusosiot pysyvät joukkueiden päivittäisessä harjoittelussa mukana jatkossakin.

– Keskimääräinen kahden prosentin tuloskehitys nopeuden osalta 2-3 kuukauden ajanjaksolla tuntuu pieneltä, mutta mikäli onnistumme seuraavan puolen vuoden aikana toistamaan vastaavan, puhutaan vuositasolla 5-8 prosentin kehityksestä.

– Tehdyt muutokset ja toimenpiteet olivat onnistuneet ja oikea päätös. Olen iloinen myös siitä, että pääsimme hyvin konkretiaan kiinni muutoksen tekemiseksi. Hyvää työtä valmentajilta ja pelaajiltamme, Mäenpää kiittelee lopuksi.

Sivu päivitetty 09.07.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit