Hätäensiapukoulutuksella varmistetaan juniorijoukkueiden turvallista arkea

Pihlajalinnan urheilukoordinaattori Petri Lampinen (vas.), anestesialääkäri Antti Liukas, Interin junioritoiminnan palvelupäällikkö Eveliina Hulkkonen ja fysiatrian erikoislääkäri ja Interin edustusjoukkueen lääkäri Tero Silto (oik.) perehdyttivät torstai-iltana Veritas Stadionilla Interin vapaaehtoistoimijoita hätäensiaputaitoihin.

Vuosittainen FC Interin ja Pihlajalinnan yhteistyössä järjestämä hätäensiapukoulutus tavoitti torstai-iltana Veritas Stadionilla reilut 20 seuran valmentajaa, huoltajaa ja joukkueenjohtajaa. Hätäensiapukoulutus on osa seuratoimijoiden koulutuksen vuosikelloa. Tarkoituksena on varmistaa turvallinen jalkapalloharjoittelu jokaisessa Interin juniorijoukkueessaKoulutuksessa muistettiin samalla seuran naistoimihenkilöitä ruusuilla ja suklaarasioilla.

–Säännöllisellä koulutuksella pyrimme varmistamaan, että meillä on toimintakausittain jokaisessa juniorijoukkueessa vähintään yksi hätäensiapukoulutuksen käynyt toimihenkilö. Koulutukseen osallistujien perusteella tavoite täyttyy taas tänäkin vuonna, iloitsee junioritoiminnan palvelupäällikkö Eveliina Hulkkonen.

Koulutuksen aluksi Pihlajalinnan anestesialääkäri Antti Liukas tutustutti osallistujia elvytystekniikoihin. Lisäksi opeteltiin defibrilaattorin eli sydäniskurin käyttöä. Laitteeseen tutustuttiin Veritas Stadionin ensimmäisessä kerroksessa, pelaajatunnelin käytävällä sijaitsevan seuran oman defibrilaattorin avulla. Laitteita Veritas Stadionilla on yhteensä kaksi,  joista toinen sijaitsee Veritas Stadionin toisessa kerroksessa Junior loungen ja Gymin välisellä käytäväosuudella.

Pihlajalinnan urheilukoordinaattori Petri Lampisen johdolla koulutuksessa pureuduttiin erilaisiin pientapaturmiin ja yleisimpiin hoitoa vaativiin vammoihin käytännön esimerkein. Lisäksi Petri perehdytti osallistujat Pihlajalinnan urheiluklinikan EA-laukun sisältöön antaen hyviä vinkkejä huoltajille oman joukkueensa ensiapulaukun varustamiseen.

Koulutuksen loppuosiossa Interin edustusjoukkueessakin lääkärinä toimiva fysiatrian erikoislääkäri Tero Silto luennoi aivotärähdyksistä ja päähän kohdistuneista vammoista jalkapallossa – miten esimerkiksi tunnistaa ja arvioida oireiden vakavuutta. Tärkeä viesti oli, että pelaajien tuntemuksia kentällä sattuvien päävammojen osalta tulisi uskaltaa herkästi kartoittaa.

Hätäensiapukoulutus on tärkeä osa Interin toimihenkilöille tarjottavaa koulutuskokonaisuutta. Lisää teemaan liittyvää käytännön harjoittelua on luvassa 4.5.2024, jolloin harjoitellaan sidoksia ja teippailua Veritas Stadionilla järjestettävässä vapaaehtoistoimijoiden kehittämispäivässä.

–Haluamme taas kiittää Pihlajalinnaa erittäin toimivasta yhteistyöstä ja asiantuntevasta koulutuksesta! Oli ilo huomata myös taas osallistujien aktiivisuus, jolla he virittivät hyvää keskustelua tärkeän aiheen äärellä, toteaa Hulkkonen.

Naistenpäivän kunniaksi hätäensiapukoulutukseen saapuneet Interin naistoimihenkilöt yllätettiin ruusuin ja makeisin edustusjoukkueen pelaajien Joonas Kekaraisen ja Thomas Lahdensuon toimesta.

Sivu päivitetty 23.03.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit