FC Interin ohjelmakokonaisuus InterAction, Varsinais-Suomen Sosiaalipalvelut ja Särskild Oy järjestävät yhteistyössä Lasten ja nuorten tukijoukkue -toimintaa.

Inter on pilotoinut vuosina 2022-2023 yhdessä lastensuojelun avohuollon palveluita tarjoavien yritysten, VASP Oy:n ja Särskild Oy:n kanssa lasten ja nuorten tukijoukkuetoimintaa. Lähtölaukauksena joukkueen perustamiselle oli havaittu ongelma: avohuollon piirissä oleville lapsille ja nuorille oli tarjolla hyvin vähän joukkuetoimintaa, jossa he pärjäisivät omissa elämäntilanteissaan. Tästä syystä tukijoukkue on rakennettu niin, että lapset osallistuvat ohjattuun jalkapallotoimintaan yhdessä omien tukityötekijöidensä kanssa, osana normaalia avohuollon tukityötä. Inter on tarjonnut joukkueelle valmennuksen sekä kenttäolosuhteet. Joukkueen vastuuvalmentajana on toiminut Interin valmentaja ja fysioterapeutti Ville Määttä.

Toimintaan on osallistunut muutamia kymmeniä lapsia pelikausina 2022 ja 2023. Jalkapallon ja joukkueurheilun avulla on pystytty tuomaan iloisia yhdessäolon kokemuksia lapsille, ja samalla kehittämään ryhmätyöskentelytaitoja. Pilottiryhmä saavutti hyviä tuloksia, ja itseluottamuksen karttuessa useita lapsia ryhmästä aloitti jalkapalloharrastuksen säännöllisessä joukkuetoiminnassa. Toimintamalli on uniikki niin Suomessa kuin Euroopassakin. Tällä hetkellä toimintaan pääsee mukaan Vaspin ja Särskildin kautta.

Lisätietoja:

Ville Määttä
ville.maatta@fcinter.fi

Interin tukijoukkueen toimintaa voi tukea Turun K-Citymarketeissa lahjoittamalla pullonpalautuskuitin InterAction-keräyslaatikkoon.

Sivu päivitetty 25.03.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit