InterAction vahvasti esillä Suomi Areenalla

InterAction toimintaa tehtiin suomalaisille tutuksi Porin Suomi Areenalla.

FC Inter oli vahvasti esillä kuluvalla viikolla Porissa järjestettävässä Suomi Areenassa. Tapahtumassa kansalaiset, järjestöt ja poliitikot kohtaavat ja hakevat keskustelujen kautta yhteisiä oivalluksia ja ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin. InterAction kohtasi kansalaisia ja vaikuttajia kahden päivän ajan Porin Kansalaistorilla ja Suomi Areena-jalkapalloturnauksessa.

Interin Suomi Areena -vierailu huipentui keskiviikkona MTV-lavan InterAction-paneelikeskusteluun, missä keskusteltiin seurojen vaikutusmahdollisuuksista yhteiskunnallisiin ongelmiin, erityisesti yhteiskunnassa yleistyneisiin lasten ja nuorten fyysisiin ja psyykkisiin ongelmiin.

– Uskon, että voimme seurana vaikuttaa yhteiskuntamme haasteisiin enemmän kuin ymmärrämme. Haluamme näkyä, kuulua ja kantaa vastuumme Suomen vastuullisemmasta tulevaisuudesta, kertoi paneelikeskusteluun osallistunut InterAction-päällikkö Jani Meriläinen.

Paneelikeskustelussa olivat mukana Meriläisen lisäksi liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist, kansanedustaja Timo Furuholm, Satakunnan Poliisin ennalta ehkäisevän toiminnan ylikonstaapeli Teemu Huttunen sekä MIELI Ry:n lasten ja nuorten mielenterveystyön johtaja Satu Raappana. Keskustelun juonsi InterAction-koordinaattori Eero Lehtinen.

Suomi Areena on Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali, joka tavoitti vuonna 2023 noin 1,5 miljoonaa suomalaista. Tapahtuman yhteydessä järjestetyllä kansalaistorilla vieraili päivittäin noin 30000 kävijää.

Sivu päivitetty 28.06.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit