InterAction-toiminta rikkoo ennätyksiä

InterAction-tapahtumat ovat tavoittaneet vuoden 2024 aikana yli 41000 ihmistä. (Kuva Tara Jaakkola)

FC Interin vastuullisuuteen keskittyvä ohjelmakokonaisuus InterAction on ennätysvauhdissa. Tammikuun alussa alkanut vuoden 2024 toiminta on tavoittanut tähän päivään mennessä yli 41 000 osallistujaa. Toiminnan kasvuvauhti on melkoinen, sillä koko vuoden 2023 aikana tapahtumiin osallistui vajaa 43 000 osallistujaa.

Määrällisesti tapahtumia on ollut toistaiseksi vähemmän kuin viime vuonna, mutta näiden tapahtumien osallistujamäärät ovat olleet vaikuttavia.

– Arvioimme viime kauden päätteeksi toimintaa vaikuttavuuden kautta ja tavoitteenamme on olla mukana siellä, missä ihmisetkin ovat. Nyt olemme löytäneet hyvän ja vaikuttavan toimia, myhäilee InterAction-päällikkö Jani Meriläinen

InterAction on säännöllisesti yhteydessä omien sidosryhmien kanssa, miettien kuinka lasten ja nuorten liikkunnallista elämäntapaa voidaan lisätä. Näiden keskustelujen avulla InterAction-toimintaa pystytään laajentamaan.

– Jaamme sidosryhmiemme kanssa saman arvo- ja ajatusmaailman lasten ja nuorten liikuttamisesta. Emme ole aina tapahtumissamme järjestävä taho. Esimerkiksi viime lauantaina järjestetty Elovena Paavon Sporttipäivä on Paavo Nurmi Gamesin järjestämä ja siellä oli meidän lisäksemme monia muitakin seuroja liikuttamassa lapsia, valottaa Meriläinen.

InterAction vietti kolmatta syntymäpäiväänsä huhtikuussa. Kahden rauhallisesti sujuneen vuoden jälkeen toiminta kasvoi räjähdysmäisesti vuoden 2023 aikana.

– Ensimmäisen vuoden aikana tavoitimme reilut sata lasta ja seuraavana vuonna vähän yli 3000. Kahden ensimmäisen toimintavuoden jälkeen kasvu on ollut suorastaan räjähdysmäistä, mikä on merkki siitä, että toiminnalle on tilausta.

InterAction-toiminta vetää hiukan happea kesälomakauden aikana, mutta täyteen lomamoodiin toiminta ei ole jäämässä.

– Olemme kesäkuukuun loppuun asti mukana Turun kaupungin organisoimassa Kivaloma-toiminnassa, Ilpoisten koululla. Heinäkuussa (8.7.) on myös ohjelmassa yksi Perheiden liikuntamaailma, päättää Meriläinen.

InterAction-toiminnan syyskausi alkaa elokuun alussa, jolloin pyörähtävät käyntiin muun muassa Lähiöiden pihapelitoiminta, Koulupelikiertue ja Koulujen pelipäivä -tapahtumat.

Sivu päivitetty 18.06.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit