2-0 Juho Lähde 17. min
2-1 Irakli Sirbiladze 45. min

Inter: Magnus Bahne, Felipe Aspegren, Tamas Gruborovics, Pim Bouwman, Irakli Sirbiladze, Guy Gnabouyou(Solomon Duah 17. min), Severi Paajanen, Joel Lehto(Touko Tumanto 78. min), Tuomo Turunen, Ville Nikkari ja Henri Lehtonen(Kalle Kauppi 37. min).

Vaihdossa: Jere Koponen, Touko Tumanto ja Aleksi Laiho.

TPS oli jälleen Interille ylitsepääsemätön este kauden ensimmäisessä paikallispelissä. Inter ei pystynyt hyödyntämään edes toisen jaksonmiesylivoimaansa, vaan taipui ottelussa 2-1(2-1) lukemin.

Ottelun alku oli Interille kaamea. Viiden minuutin kohdalla Joel Lehto oli potkia pallon omaan maaliin, mutta Magnus Bahne sai vaivoin torjuttua tilanteen kulmaksi. Seuranneen kulman jälkitilanteesta Roope Riski sai survottua pallon lähietäisyydeltä Inter-maaliin.

17. minuutin kohdalla pallo oli jälleen Interin maalissa. Tällä kertaa Interin puolustuksen todellisen sekoilun käytti hyväksi vasemman laitapakin tontilta tilanteeseen nousut Juho Lähde. Maalin syntyhetkellä Inter pelasi vajaalla Guy Gnabouyoun loukkaantumisen takia.

Avausjakson loukkaantumiset eivät jääneet Gnabouyoun takareisivammaan, vaan samasta syystä myös kapteeni Henri Lehtonen joutui jättämään kentän 37. minuutin kohdalla. Kaksikko lienee sivussa tositoimista seuraavat 2-3 viikkoa.

TPS:lla oli hyvä paikka tehdä ottelussa jo kolmas maali, kun Roope Riski pääsi nokikkain Bahnen kanssa. Kokenut kassari esitti tilanteessa kuitenkin upean tuplatorjunnan ja piti näin ollen Interin mukana ottelussa.

Ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla Inter onnistui maalinteossa. Maalista vastasi Pim Bouwmanin antamasta kulmapotkusta Irakli Sirbiladze. Toiselle jaksolle mentiin siis TPS:n 2-1 johdossa.

Ottelun toisella jaksolla Inter lähti ajamaan takaa TPS:n yhden maalin johtoa. TPS keskittyi vastahyökkäyksiin ja sai luotua niistä joitakin vaarallisia tilanteita, mutta mihinkään supertorjuntoihin Bahnen ei tarvinnut Interin maalilla venyä.

Ottelun juoni muuttui merkittävästi, kun TPS:n Sami Rähmönen hölmöili itsensä ulos potkittuaan Severi Paajasta tilanteen jälkeen. Sääntökirjan mukaan ulosajossa ei ollut epäselvyyksiä, mutta olisihan punaisen voinut derbyssä jättää jakamatta.

Ulosajon jälkeen Inter puski hyökkäyksiä TPS:n puolustusta kohti, mutta ei saanut oikein missään vaiheessa laitettua Jukka Lehtovaaraa puntariin. Paras maalipaikka tulikin vastahyökkäyksiä kytänneelle TPS:lle. Magnus Bahne kaatoi Mikko Hyyrysen maalin edessä, minkä seurauksena TPS sai tilanteesta rankkarin. Interin maalivahti Magnus Bahne kuitenkin torjui Wayne Brownin laukauksen jaloillaan.

Ottelun lopulla Inter sai vielä luotua paineen TPS:n päätyyn muutamalla kulmapotkulla. Paras paikka oli ehkä Ville Nikkarin laukaus, jonka TPS-puolustus plokkasi uhrautuvasti. TPS:n puolustuksen kestäessä ottelu päättyi lopulta 2-1(2-1) kotivoittoon.

– Olimme pelillisesti heikkoja tänään. Ottelusta tuli erityisen vaikea, kun päästimme TPS:n kahden maalin johtoon heti alkuun. Toisella jaksolla TPS keskittyi vastahyökkäyksiin, eikä pelaaminen ollut helppoa, kommentoi Dragtsma ottelua.

Hollantilaisvalmentaja olisi toivonut toisella jaksolla lisää liikettä kentälle. Nyt sekä miehet, että pallo eivät liikkuneet tarpeeksi nopeasti.

– Puskimme toisella jaksolla liikaa keskeltä. Meidän olisi pitänyt pelata enemmän laitojen kautta. Myös pelaajien ja pallon olisi pitänyt liikkua nopeammin. Emme kuitenkaan pystyneet tähän ja nyt meidän pitää kääntää katseet seuraavaan otteluun, päätti Dragtsma.

Interin Veikkausliigaottelut jatkuvat jo tulevana perjantaina VPS:aa vastaan pelattavalla ottelulla. Kello 18.30 alkava ottelu on samalla Veritas Stadionin 10-vuotisjuhlaottelu.