Ville Nikkari
Prince Otoo
Valtter Laaksonen -> Ojala 52. min

________________________________________________________________

FC Inter pääsi reilun kuukauden tauon jälkeen jälleen voiton makuun sunnuntaina MyPa:a vastaan pelatussa Veikkausliigaottelussa. Vaisun avausjakson jälkeen Inter voitti ottelun lopulta 1-3, nousten näin ylos peränpitäjän paikalta sarjataulukossa.

Ottelu alkoi hienoisessa MyPa:n hallinnassa. Inter antoi tähän mahdollisuuden pelaamalla aikaisempaa puolustusvoittoisemmalla taktiikalla. MyPa ei hallinnasta huolimatta saanut luotua minkäänlaisia maalipaikkoja. Avausjakson vaarallisimmat paikat nähtiin MyPa:n maalilla, mutta kohti maalia ei Interkään saanut avausjaksolla kuin yhden laukauksen.

Toinen jakso alkoi Interin kannalta murheellisesti, sillä MyPa meni 1-0 johtoon Mikko Hyyrysen toimesta vain seitsemän pelatun minuutin jälkeen. Maali syntyi rangaistuspotkun jälkitilanteesta, kun Patrick Bantamoi oli torjunut ensin Tuomas Kuparisen ampuman rankkarin.

Maalia protestoitiin Interin leirissä melkoisesti. Ei siksi, että rankkarissa olisi ollut epäselvyyksiä vaan siksi, että Hyyrynen oli metritolkulla rangaistusalueen sisäpuolella laukaisuhetkellä. Tämän kyllä näkivät kaikki paitsi ottelun erotuomari Vesa Hätilä, joka ei muutenkaan onnistunut päivän ottelussa parhalla mahdollisella tavalla.

Interillä oli hyvä paikka kuitata MyPa:n tasoitus melkein välittömästi, mutta vielä tuolloin maalivahti Janne Korhonen pystyi torjumaan Teemu Turusen kudin maalin alakulmasta.

Ottelun kulminaatiopiste nähtiin, kun MyPa pääsi Saku Puhakaisen ja kiinalaisen Lei Lei Gaon toimesta vahvasti paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta kaksistaan läpi. Moni odotti läpiajosta varmaa maalia, mutta Bantamoin loistava tuplatorjunta piti Interin ottelussa hengissä.

Inter tasoitti ottelun 14. minuuttia ennen ottelun loppua. Maalintekijänä kunnostautui joukkueen kapteeni Henri Lehtonen. Tilanteen pohjusti Mika Mäkitalo, jonka laukauksen Korhonen torjui ilmiömäisesti.

Kolme minuuttia tasoitusen jälkeen pallo oli jälleen MyPa-maalissa. Maalin teki rankkarin aiemmin aiheuttanut Valtter Laaksonen. Upean syötön maaliin tarjoili vasemmalta laidalta avausmaalin tehnyt Lehtonen, joka sai pallon toppari Jos Hooiveldin pitkästä purkupallosta.

Ottelun lopullisesti ratkaissut 1-3 maali nähtiin, kun Mika Mäkitalo laukoi vapaapotkusta pallon upeasti maalin vasempaan yläkulmaan. Vapaapotku tuomittiin, kun Laerciò Ramos kaadettiin läpiajossa. Kaataja Hugo Miranda ajettiin tilanteen seurauksena kentältä suoralla punaisella kortilla.

1-3 maalin jälkeen MyPa sai vielä yhden vaarallisen tilanteen, mutta Interin onneksi Niki Heleniuksen ohjaus kolahti vain maalin pystypuuhun. Näin Inter nappasi pelaajien itseluottamuksenkin kannalta erittäin tärkeän vierasvoiton, jonka jälkeen on helpompi lähteä haastamaan HJK:ta ja Hakaa kahdessa seuraavassa ottelussa.