Otteluraportti: RoPS-FC Inter

10.7.2016

Veikkausliiga 10.7.2016
RoPS-Inter 2-1(2-1)

Maalit;

1-0 Aleksandr Kokko 8. min
1-1 Solomon Duah 25. min
2-1 Aleksandr Kokko 45. min

Inter: Henrik Moisander(Aati Marttinen 46. min), Egzon Belica, Petros Kanakoudis, Sebastian Mannström, Benjamin Källman(Philip Njoku 73. min), Guy Gnabouyou, Joni Aho, Solomon Duah(Kennedy Nwanganga 73. min), Arttu Hoskonen, Henri Lehtonen ja Faith Obilor.

Vaihtopelaajat: Elias Untamala ja Juho Salminen.

Interin vaikeudet jatkuvat. Joukkue hävisi sunnuntaina Veikkausliigassa vierasottelun RoPS:lle 2-1(2-1). RoPS-pelaajista Interiä kuritti eniten kaksi maalia tehnyt Aleksandr Kokko. Interin ainoasta vastasi Solomon Duah.

Interin oli vaikeuksissa ottelun alussa. Kotijoukkueen John William pääsi laukomaan jo minuutin kohdalla, mutta Faith Obilor peitti laukauksen hyvin.

Inter näytti selvinneen jo RoPS:n alkurynnistyksestä, kun joukkue lahjoitti maalin RoPS:lle. Aleksandr Kokko sai jalkansa väliin Inter-vahti Henrik Moisanderin avausyritykseen ja siirsi pallon lopulta tyhjään maaliin pelin 8. minuutilla.

Inter ei lannistunut maalista. Joukkue sai luotua painetta RoPS:n maalille. Benjamin Källmanin ja Arttu Hoskosen puskupaikat eivät kuitenkaan tuoneet tulosta.

Myös RoPS:lla oli pari laukausta pienestä kulmasta. Nämä yritykset selkänsä kanssa tuskaillut Moisander sai kuitenkin torjuttua.

Inter sai tehtyä ansaitun tasoituksen pelin 25. minuutilla. Solomon Duah taisteli itsensä läpiajoon Juuso Hämäläisen estelyistä huolimatta ja sijoitti pallon varmasti maalin oikeaan alakulmaan. Tilanteen pohjusti syötöllään Sebastian Mannström.

Jos ottelun alku oli Interille vaikea, niin mustissa merkeissä päättyi myös avausjakso. Boris Kokko pääsi laukomaan oman kuljetuksen päätteeksi 25 metristä. Pallo löysi lopulta maalin ohi paikoilleen jämähtäneen Moisanderin.

Inter yritti päästä peliin mukaan toisella jaksolla nostamalla prässiään. RoPS kuitenkin puolusti tiiviisti, mikä vaikeutti Interin pelaamista.

Lähimmäs maalintekoa pääsi Guy Gnabouyou. Hänen yritykset torjui kuitenkin varmasti RoPS:n maalia vartioinut Antonio Reguero.

Ottelun loppua kohti mentäessä Inter haki tasoitusta riskillä, mikä avasi tilanteita lisämaaleihin RoPS:lle. Toisella jaksolla Interin maalia vartioinut Aati Marttinen selvitti nämä tilanteet tyylikkäästi tai sitten laukaukset suuntauivat yli tai ohi Inter-maalin.

Inter ei onnistunut saamaan pelin loppuhetkille mitään superkiriä aikaan ja näin RoPS otti ottelusta kaikki kolme pistettä itselleen.

– Olen pettynyt tulokseen. Tästä pelistä oli kaikki mahdollisuudet ottaa täysi pistepotti, mutta ei, harmitteli Interin valmentaja Jami Wallenius pelin jälkeen.

Walleniusta harmitti erityisesti helpot maalit, jotka Inter ottelussa päästi.

– Maalit olivat turhan helppoja ja tulivat huonoon saumaan. Ensimmäinen avausjakson alkuun ja toinen loppuun, murehti Wallenius.

Interin alkukausi on ollut vaikea. Vaihtuvuutta joukkueessa on ollut paljon ja kompromisseja on jouduttu tekemään. Tästä huolimatta päätä ei panna pensaaseen.

– Meillä on takana vaikea jakso. Pelaajia on ollut vammojen takia paljon sivussa ja osa pelaajista ei ole siinä fyysisessä kunnossa, missä pitäisi yksikertaisesti olla. Olemme joutuneet tekemään todella paljon erilaisia kompromisseja kokoonpanoja suunniteltaessa. Haasteita on ollut, mutta päätä ei laiteta pensaaseen. Töitä on tehtävä entistä enemmän, painottaa Wallenius.

Interillä on aikaa seuraavaan otteluun reilut kaksi viikkoa. IFK Mariehamn kohdataan vieraskentällä maanantaina 25.7.