Otteluraportti: PK-35 Vantaa-FC Inter

23.10.2016

Veikkausliiga 23.10.2016
PK-35 Vantaa-FC Inter 2-1(2-0)

Maalit:

1-0 Ymer Xhaferi 19. min
2-0 Masar Ömer 30. min
2-1 Bajram Nebihi 55. min

Inter: David Monsalve, Egzon Belica(Guy Gnabouyou 46. min), Adama Tamboura, Bajram Nebihi(Joni Aho 76. min), Erfan Zeneli, Solomon Duah(Lucas Garcia 46. min), Kosta Manev, Kennedy Nwanganga, Henri Lehtonen, Faith Obilor, Njazi Kuqi.

Vaihtopelaajat: Aati Marttinen, Petros Kanakoudis, Ari Nyman ja Arttu Hoskonen.

FC Interin surkea kaikkea muuta kuin onnistunut Veikkausliigakausi 2016 saatiin päätökseen sunnuntaina. Interin kohtaloksi tuli PK-35 Vantaalle kärsityn 2-1(2-0) tappion myötä pelaaminen paikasta ensi kauden Veikkausliigapaikasta kaksiosaisessa karsintaottelussa TPS:aa vastaan.

Inter aloitti ottelun sunnuntaina vielä hyvin ja sai luotua vastatuulesta huolimatta painetta kotijoukkueen maalille. Daniel Kollar oli maalilla kuitenkin valppaana ja selvitti tilanteet.

Kesken Interin hallinnan iski kotijoukkue PK-35 Vantaa. Ymer Xhaferi laukoi varmasti uransa komeimman maalin, kun hän nosti pallon noin 40 metristä upealla laukauksella Interin maaliin. Maalivahti David Monsalve saa omalta osaltaan ottaa maalia kontolleen, vaikka laukaus olikin täydellinen.

Maali jähmetti Interin pelin, vaikka Njazi Kuqilla olikin hyvä paikka tasoitukseen oikeastaan heti 1-0 maalin jälkeen. Myös Solomon Duah pääsi yrittämään, mutta ei saanut ohitettua Kollaria PK-35:n maalilla.

Interin huolimattomuus puolustuspelaamisessa kostautui jälleen puolen tunnin kohdalla. Tällä kertaa läpiajoon juoksi Adama Tambouran ja Faith Obilorin välistä Masar Ömer, joka laukoi 2-0 johdon kotijoukkueelle.

Maali jäi ensimmäisen viimeiseksi. Inter ei saanut jakson lopulla aikaan mitään. Pelaaminen oli jotenkin staattista ja ideaköyhää, eikä PK:n puolustuksen tarvinnut venyä ihmeellisyyksiin omaa maalia puolustaessaan.

Inter haki uutta ilmetta toisella jaksolle tuomalla kentälle Guy Gnabouyoun ja Lucas Garcian. Kaksikko toikin uutta ilmettä pelaamiseen. Gnabouyou pääsi tälläämaan 55. minuutilla kovaa, mutta päin Kollaria. Seuranneesta kulmapotkusta Bajram Nebihi nosti Interin toiveita puskemalla kavennuksen.

Inter jatkoi takaa-ajoaan loppuun asti, mutta ei lopulta onnistunut hyvistä paikoista huolimatta lisämaalien teossa. Näin ollen joukkueen kohtaloksi tuli pelaaminen Veikkausliigan karsintaottelussa TPS:aa vastaan keskiviikkona ja lauantaina.

– Pelin vaikeus oli tiedossa. Tässä sarjassa ei ole helppoja otteluita, vaikka moni niin kuvittelee. Ensimmäisen maalin jälkeen pelistä tuli vaikea, näki päävalmentaja Shefki Kuqi.

Kuqin mukaan Interin etsikkoaika ottelussa oli pelin alussa, jolloin se vei ottelua, miten tahtoi.

– Kyllä meillä oli hyvä alku peliin. Loimme paikkoja hyvin. Myös toisella jaksolla loimme tilanteita, mutta emme onnistuneet, harmitteli Kuqi.

Kuqi ei vielä hirveästi alkanut miettiä tulevia karsintaotteluita.

– Kaksi vaikeaa peliä on tulossa. Vaikka tasoeroja olisikin, ei niiden varaan auta laskea. Pitää pystyä parhaimpaansa, jotta voi edes haaveilla voitosta, sanoi Kuqi pelin jälkeen.

Veikkauslligan karsintaottelut pelataan siis tulevana keskiviikkona TPS:n isännöimänä Paavo Nurmen Stadionilla kello 15.00 ja lauantaina Interin isännöimänä Veritas Stadionilla kello 17.00.