11 Albion Ademi
25 Philip Njoku
29 Henri Lehtonen
32 Elias Mastokangas

FC Inter pelasi kauden 2017 toistaiseksi parhaan ottelunsa keskiviikkona Eckerö Hallenissa Ahvenanmaalla. Voittoon asti joukkueen eväät eivät kuitenkaan riittäneet, sillä IFK Mariehamn voitti Suomen Cupin lohkovaiheen ottelun Aleksei Kangaskolkan maalilla 1-0(0-0).

Tappion myötä Interin oli tyytyminen cupin alkulohkossaan toiseen sijaan. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkue karsii paikasta puolivälieriin 10.3.-12.3. pelattavassa ottelussa. Otteluparit näihin otteluihin arvotaan 6.3.

Keskiviikon ottelu tarjosi 430 katsojalle vauhtia ja vaarallisia tilanteita heti alusta asti. IFK:n Kangaskolkka pääsi puskemaan heti pelin alussa kulmapotkusta, mutta Inter-vahti Henrik Moisander poimi puskun alakulmasta.

Interin tuore sopimuspelaaja Alan Henrique pääsi yrittämään maalintekoa Julien Faubertin vapaapotkusta, mutta pusku suuntautui niukasti ohi maalin pelin 19. minuutilla.

Kangaskolkka oli IFK:n vaarallisin pelaaja oikeastaan läpi ottelun yhdessä Robbin Sellinin kanssa. Kaksi pääsi hätyyttelemään Moisanderin maalia pariin otteeseen avausjaksolla. Inter-vahti oli kuitenkin hereillä ja selvitti tilanteet taidolla.

Interin vaarallisimmat tilanteet tulivat avausjaksolla Timo Furuholmille ja Guy Gnabouyoulle. Maalia näistä ei kuitenkaan syntynyt ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Ottelun ratkaisu syntyi lopulta toisen jakson alussa. Peliä oli pelattu 46 minuuttia kun pallo oli Interin maalissa. Maalista vastasi taidokkaalla ohjauksella Kangaskolkka.

Pari minuuttia myöhemmin IFK-maalin alustanut Brian Span pääsi puskupaikkaan, mutta tämä pusku meni tolpan kautta ohi maalin.

Toisen jakson edetessä Inter pääsi peliin vahvemmin mukaan. Benjamin Källman pääsi vetopaikkaan 52. Minuutilla, mutta laukauksesta tuli suutari.

Paras paikka maalintekoon tuli Lucas Garcialle 64. Minuutilla. Hänen läpiajonsa torjui kuitenkin jaloillaan Andreas Vaikla.

Inter jatkoi painostustaan ottelun loppua kohti, kotijoukkue IFK:n keskittyessä vastaiskuihin. Inter-toppari Henrique yritti maalia jopa saksipotkulla siinä kuitenkaan onnistumatta. Aivan lopussa myös IFK:n Sellinillä oli oma tonttinsa, mutta laukaus meni ohi takakulmasta.

IFK varmisti voittonsa turvin siis alkulohkon voiton ja paikan Suomen Cupin puolivälierissä. Tästä huolimatta Inter-luotsi Shefki Kuqi jakoi kiitosta joukkueelle.

– Tämä oli meiltä kauden paras peli tähän mennessä. Ottelussa oli pienet marginaalit ja nyt ne käänsivät pelin IFK:lle. Tästä huolimatta työmoraali oli erittäin hyvä, kiitteli Kuqi ryhmäänsä.

Ottelun ratkaissut maali sapetti Interin päävalmentajaa.

– Emme olleet siinä ihan hereillä, kun maali syntyi heti toisen jakson alkuun, harmitteli Kuqi.

Tappion myötä Inter joutui puolivälieräkarsintaan. Kuqi ei tästä ottanut stressiä.

– Meillä on edelleen mahdollisuus menestyä Suomen Cupissa. Nyt katsomme arvontatuloksen ja jatkamme omaa työntekoa, päätti Kuqi.