0-1 Tuomo Könönen 64. min
0-2 Billy Ions 87. min

Inter: Jukka Lehtovaara(Aati Marttinen 46. min), Egzon Belica(Kalle Kauppi 69. min), Ari Nyman, Sebastian Mannström, Benjamin Källman, Guy Gnabouyou, Joni Aho, Solomon Duah, Arttu Hoskonen, Kennedy Nwanganga ja Faith Obilor.

Vaihtopelaajat: Alban Ferati, Tuomas Happonen, Elias Untamala, Markus Blomqvist ja Juho Salminen.

Interin vaikeudet tuloksellisesti Veikkausliigassa saivat jatkoa lauantaina Veritas Stadionilla, kun PS Kemi haki vierasvoiton toisen jakson kahdella maalilla 0-2(0-0). Kemiläisten maalit ottelussa tekivät Tuomo Könönen ja Billy Ions.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen. Aikaisemmissa otteluissa välillä jopa aneemisesti pelannut Inter oli kentällä aivan uudella ilmeellä. Pallo liikkui nopeasti ja syöttösuunnat olivat aikaisempaa enemmän eteenpäin.

Inter pääsi monta kertaa hyviinkin maalintekotilanteisiin, mutta pelaajien sihti oli hukassa, eikä PS Kemin maalivahti Juhani Pennasen tarvinnut venyä torjuntoihin.

Ensimmäisen jakson lopulla Inter koki kovia, kun PS Kemin hyökkääjä Aleksi Gullsten liukui jalkapohja edellä Jukka Lehtovaaraa päähän. Tilanteessa pallo oli jo Lehtovaaran käsissä. Yllättäen Gullsten selvisi tilanteesta vain keltaisella kortilla.

Kammottavan avohaavan silmän yläpuolelle saanut Lehtovaara taisteli kentällä vielä avausjakson, mutta teki tauolla tilaa Aati Marttiselle.

PS Kemi oli lähellä maalia toisen jakson alussa, kun pallo kumahti vapaapotkusta Interin maalin pystypuuhun.

Vierasjoukkue PS Kemi siirtyi ottelussa johtoon 64. minuutilla. Joukkue käytti tavaramerkkiään ja lähti kesken Inter-hallinnan nopeaan suunnanmuutokseen. Tilanteessa Joona Veteli keskitti pallon Tuomo Könöselle, joka puski sen hallitusti maalin takakulmaan.

Kemin johtomaalin jälkeen Inter sai parhaan paikkansa. Kotijoukkueen harmiksi Solomon Duahin laukaus osui maalin tolppaan.

Interin hakiessa riskillä tasoitusta Kemi pääsi vastahyökkäyksiin. Interin maalilla Aati Marttinen teki tyhjäksi Billy Ionsin kaksi puhdasta läpiajoa.

Pelin 87. minuutilla Ions lopulta onnistui tappamaan pelin pitkän kuljetuksensa päätteeksi. Maali sai alkunsa Interin kulmapotkusta, jonka jälkeen kemiläiset lähtivät nopeaan vastahyökkäykseen.

– Tulos on pettymys minulle. Meillä oli omat paikkamme, mutta terävyys maalin edessä on meillä ongelma. Emme ole päässeet viime otteluissa maalitilanteisiin ja toiminta niissä ei ole vielä sitä, mitä sen pitäisi olla, kommentoi Interin valmentaja Jami Wallenius.

Vasta kolmatta päivää Interin valmennuksesta vastannut Wallenius oli tappiosta huolimatta tyytyväinen siihen, mitä hän kentällä näki.

– Tämä on ollut rakas viikko meille. Valmentaja vaihtui ja kolmas ottelu viikossa. Meillä ei ollut hirveästi aikaa käydä uusi asioita läpi, mutta olen tyytyväinen siihen, miten pelaajat pystyivät toteuttamaan pelitapaamme. Peli-ilme oli paljon parempi kuin aiemmin ja jokainen pelaaja löi itsensä likoon. Harmittaa pelaajien puolesta, että palkinto jäi saamatta. Esitykseensä he voivat kuitenkin olla tyytyväisiä, kiitteli Wallenius joukkuetta.

Wallenius peräänkuulutti ennen ottelua Intermäisen iloisen hyökkäävän pelitavan perään. Hänen mielestä kentällä nähtiin nyt sitä.

– Tässä seurassa on aina vannottu hyökkäävään pelitapaan. Ainakin tänään pystyimme sitä toteuttamaan. Pallo liikkui nopeasti ja eteenpäin. Tulevissa otteluissa sitten lisää terävyyttä ja röyhkeyttä maalintekoon, päätti Wallenius.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat 9.6., jolloin joukkue kohtaa vieraskentällä FC Lahden.