FC Inter-Ilves 1-0(0-0)

1-0 Guy Gnabouyou 65. min

Inter: Jukka Lehtovaara, Egzon Belica, Ari Nyman, Sebastian Mannström, Benjamin Källman, Guy Gnabouyou(Markus Blomqvist 89. min), Joni Aho, Solomon Duah(Juho Salminen 82. min), Arttu Hoskonen, Kennedy Nwanganga(Kalle Kauppi 46. min) ja Faith Obilor.

Vaihtopelaajat: Aati Marttinen, Alban Ferati, Tuomas Happonen ja Elias Untamala.

Inter onnistui vihdoin ottamaan voiton Veikkausliigassa. Lauantaina Veritas Stadionilla joukkue onnistui voittamaan Ilveksen Guy Gnabouyoun toisen jakson puskumaalilla 1-0(0-0).

Ottelun ensimmäinen 20 minuuttia oli vierasjoukkue Ilveksen. Joukkue sai luotua kolme erittäin hyvää maalipaikkaa, mutta osumia niistä ei kuitenkaan syntynyt.

Pelin toisella minuutilla Emile Tendeng pääsi ohjaamaan vähän yllättäen reilusta metristä, mutta pallo suuntautui yli. 7. minuutilla Bello Yeron ohjaus maalin takatolpalta meni ohi maalin. Myös Yeron paikan alustaneella Mikael Soisalolla pääsi yrittämään maalia 19. minuutilla, mutta laukaus nousi kohti taivasta.

Inter pääsi jotenkin peliin mukaan muutettua pelijärjestelmään sekavan alun jälkeen. Mitään vaarallista se ei kuitenkaan saanut luotua Mika Hilanderin maalille. Tauolle mentiin siis 0-0 tasatilanteessa.

Jos Interin peli oli hakemista avausjaksolla, niin toisella jaksolla peli rullasi jo paremmin. Varsinkin vaihdosta kentälle tulleen Kalle Kaupin panos ottelussa oli merkittävä.

Kauppi oli lähellä päästä maalintekoon 60. minuutilla, kun Benjamin Källman petasi hänelle hyvän paikan. Interin harmiksi laukaus tilanteessa jäi suutariksi.

Viisi minuuttia myöhemmin Inter onnistui lopulta maalinteossa. Egzon Belica lähetti kierteisen keskityksen maalille, jos Guy Gnabouyou puski pallon maalin vasempaan kulmaan. Tilanteessa Ilves-vahti Hilanderilla ei ollut mahdollisuuksia torjuntaan.

Interin voittomaaliksi jääneen osuman jälkeen Ilves haki riskilläkin tasoitusta. Vaihdosta kentälle tulleella Mika Lahtisella oli kaksi hyvää paikkaa, mutta Interin maalilla Jukka Lehtovaara kesti upeasti torjumalla ottelussa Ilveksen kaikki seitsemän maalia kohti suuntautunutta laukausta.

Ilves tosin sai aivan lopussa pallon kerran Interin maaliin, mutta kotijoukkueen onneksi tilanne oli paitsio.

Inter onnistui siis katkaisemaan neljän ottelun tappioputken 1-0 voitolla. Kaunista se peli ei vieläkään ollut, mutta juuri nyt hieman onnekkaasti tulleet pisteetkin tuntuvat enemmän kuin hyviltä.

– Tämä on tärkeä voitto meille. Viime otteluissa asiat eivät ole ottaneet sujuakseen, mutta tänään sitten onnikin oli meidän puolella. Mielestäni peli oli tasainen ja olisi voinut ihan hyvin kääntyä suuntaan tai toiseen, kommentoi Interin päävalmentaja Job Dragtsma ottelua.

Itse ottelua Dragtsma piti kaksijakoisena. Avausjakso oli vaikea, kun taas toinen jakso sujui paremmin.

– Olimme hukassa ensimmäisellä jaksolla. Muutimme vähän ryhmitystä jo ensimmäisellä jaksolla ja lopulta

Kalle Kaupin tulo kentälle sai asiat sujumaan paremmin, näki Dragtsma.

Interin voiton tae oli lopulta tiukka puolustus. Dragtsman mukaan joukkuetta helpotti myös se, että Inter pystyi ensimmäistä kertaa pelaamaan käytännössä samalla kokoonpanolla kaksi ottelua peräkkäin.

– Olemme joutuneet viime otteluissa muokkaamaan oikeastaan joka ottelun jälkeen kokoonpanoa. Nyt saimme ensimmäistä kertaa pelata samalla kokoonpanolla toisessa ottelussa peräkkäin. Se helpottaa aina tekemistä. päätti Dragtsma.

Interin Veikkausliigaottelut jatkuvat jo tulevana keskiviikkona PK-35 Vantaan vieraana Myyrmäessä.