1-3 Njazi Kuqi 66. min
2-3 Akseli Pelvas 73. min.

Inter: Jukka Lehtovaara, Egzon Belica, Petros Kanakoudis, Ari Nyman, Erfan Zeneli, Solomon Duah(Joni Aho 77. min), Kosta Manev(Arttu Hoskonen 61. min), Kennedy Nwanganga(Benjamin Källman 86. min), Henri Lehtonen, Faith Obilor ja Njazi Kuqi.

Vaihtopelaajat: David Monsalve, Albion Ademi ja Lucas Garcia.

Inter esitti perjantaina iltana Veritas Stadionilla kauden parastaan HJK:ta vastaan pelatussa Veikkausliigaottelussa. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla Inter dominoi ottelua, voittaen sen lopulta niukasti 3-2(2-0).

Inter oli avausjaksolla siis hyvä, suorastaan ylivoimainen. Hyvin koko joukkueena prässännyt kotijoukkue tukahdutti Veikkausliigaa johtavan HJK:n pelin täysin. Varsinkin keskialueella Inter onnistui pallonriistossa monen monta kertaa.

Pelin ansaittu avausmaali nähtiin 17. minuutilla. Tuolloin Inter pääsi pallonriiston jälkeen vastahyökkäykseen. Njazi Kuqi vapautti Kennedy Nwangangan läpiajoon, mistä nigerialaispelaaja onnistui lopulta hieman onnella viemään joukkueensa johtoon.

Inter oli lähellä tuplata johtonsa 27. minuutilla, kun Faith Obilor syötti Kuqin läpiajoon. Interin harmiksi laukaus kimposi takatolpasta takaisin kentälle.

HJK:n ainoat tilanteet ensimmäisellä jaksolla nähtiin oikeastaan minuutin sisään pelin 34. minuutilla. Anthony Annan laukoi oman yrityksensä ohi maalin. Lum Rexhepin puskulla minuuttia myöhemmin oli sama osoite.

Inter jatkoi kuitenkin dominointiaan jakson loppuun asti. Solomon Duah tuhri läpiajon 39. minuutilla Thomas Dähnen torjuntaan. Minuuttia myöhemmin pallon oli lopulta jälleen HJK:n maalissa. Tällä kertaa maalin teki vahvasti esiintynyt Kuqi, jonka ensimmäinen yritys Nwangangan tarjoilusta osui ylärimaan. Paluupallon sijoittaminen tyhjään maalin oli lopulta helppo juttu.

Vierasjoukkue HJK tuli vahvasti toiselle jaksolle. Joukkue sai laitapelaajat paremmin mukaan peliin, mikä aiheutti Interille vaikeuksia.

HJK tuli lopulta peliin mukaan maalinsa turvin 53. minuutilla. Maalin oli hieno näyte joukkuepelaamisesta. Maalivahti Dähne liimasi keskityksen ja heitti pallon laitaan Alfredo Morelosille, joka jätti Inter-pakki Kosta Manevin taakseen ja keskitti pallon maalille syöksyneelle Pelvakselle, joka siirsi pallon ohi Jukka Lehtovaaran.

Inter järjesti vastaavan maaliin päättyneen tyylinäytteen 66. minuutilla. Tuolloin Lehtovaaran pitkä pallon jatkoi Kuqille Erfan Zeneli. Läpiajonsa “Nasse” sijoitti Dähnen jalkojen kautta takakulmaan. Maali oli siinä mielessä poikkeuksellista Interiä, koska pääsääntöisesti joukkueen oli hankala saada pidetty itsellään Lehtovaaran pitkiä avauksia.

Interin johto ei kuitenkaan pysynyt kahdessa maalissa kauaakaan. HJK pääsi peliin jälleen mukaan, kun Egzon Belica joutui kaatamaan laidalta maalille leikanneen Nnamdi Obuamadin rankkarin arvoisesti. Avausmaalin laukonut Pelvas

Ottelun lopussa HJK piti paineen Inter-päädyssä, mutta upeasti omiaan kannustaneen kotiyleisön riemuksi Inter-puolustus kesti ja joukkue pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä voittoaan HJK:sta.

– Kyllä tämä voitto maistuu hyvältä. Varsinkin kotiyleisön edessä voittaminen on upeaa, iloitsi Interin päävalmentaja Shefki Kuqi pelin jälkeen.

Kuqin mukaan Interillä toimi ensimmäisellä jaksolla kaikki. HJK oli tuolloin vailla mahdollisuuksia.

– Olimme todella hyviä ensimmäisellä jaksolla. Saimme keskialueella monta riistoa, mistä pääsimme hyviin vastahyökkäyksiin, näki Kuqi.

Toisella jaksolla HJK pääsi peliin mukaan nopean kavennuksen ansiosta. Loppu olikin sitten Interiltä upeaa taistelua.

– HJK:n nopea kavennus vaikeutti asioita toisella jaksolla. Maalin myötä saimme jälleen otetta, mutta loppu olikin melkoista taistelua jälleen. Kestimme kuitenkin upeasti, kiitteli Kuqi pelaajiaan.

Interin on turha kuitenkaan jäädä leijumaan Klubi-voittoon, sillä taistelu sarjapaikasta jatkuu jälleen ensi viikolla.

– Juhlimme tämän illan, mutta huomenna käännämme katseen jo ensi keskiviikon vierasotteluun IFK Mariehamnia vastaan, päätti Kuqi.