Otteluennakko: FC Inter-TPS

28.10.2016

Kotimainen jalkapallokausi päättyy huomenna lauantaina Veritas Stadionilla pelattavaan Veikkausliigan karsinnan toiseen osaotteluun Interin ja TPS:n välillä. Ottelu pelataan kello 17.00 alkaen.

Lähtökohdat otteluun ovat enemmän kuin jännittävät, keskiviikkona maalittomaan tasapeliin päättyneen ensimmäisen osaottelun myötä. Tuon tuloksen seurauksena Interin on voitettava ottelu, jotta se säilyttää paikan Veikkausliigassa. TPS:lle liigapaikkaan riittää myös tasapeli, jos sen muu kuin 0-0 tulos. Maalittoman tasapelin sattuessa ottelussa edetään jatko-otteluun ja tarvittaessa myös rangaistuspotkukilpailuun.

Keskiviikon ottelu pelattiin siis lopulta maaleitta. Päävalmentaja Shefki Kuqin mukaan ei ollut yllätys, ettei ottelupari ratkennut tuohon otteluun.

– Harvoin nämä kaksiosaiset ottelut ratkeavat heti ensimmäisessä osassa. Meillä oli omat paikkamme ja heillä omansa, muistelee Kuqi ottelua.

Inter ei saanut keskiviikkona tehtyä muutamasta hyvästä paikasta huolimatta kaipaamaansa vierasmaalia. Tämän seurauksena joukkue on pakkovoiton edessä huomenna.

– Tiukka peli on edessä jälleen. Kylmä fakta on se, että nyt olemme pakkovoiton edessä, myöntää Kuqi.

Tiukasta tilanteesta huolimatta Inter-luotsin luotto omaan ryhmään on kova. Keskiviikon peliin verrattuna ei suuria muutoksia ole hänen mukaansaa tulossa. Enemmänkin Kuqi vaatii vahvuutta henkisellä puolella.

– Hyvällä peruspelaamisella olemme vahvoilla, mutta silti haluan pelaamisemme rohkeutta lisää läpi ottelun. Keskiviikkona olimme alussa vahvoja ja huomenna pitää pystyä pitämään taso läpi ottelun. Myös maalipaikoissa pitää olla enemmän halua ja intohimoa. Pää pitää pystyä pitämään paremmin mukana huomenna, korostaa Kuqi.

Inter pääsee huomiseen otteluun pitkäaikaispotilaita lukuun ottamatta täydellä miehistöllä. Näillä näkymin myös keskiviikkona sivussa ollut maalivahti Jukka Lehtovaara on Inter-valmennuksen käytössä. Lopullisesti asia ratkeaa kuitenkin vasta lauantaina.

Veikkausliigakarsinnan toinen osaottelu Inter-TPS pelataan siis huomenna lauantaina Veritas Stadionilla kello 17.00.