Otteluennakko: FC Inter-RoPS

27.4.2016

Inter pelaa huhtikuun viimeisen ja samalla kauden viidennen Veikkausliigaottelun huomenna torstaina Veritas Stadionilla. Kello 18.30 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu viime kauden hopeamitalisti Rovaniemen Palloseura.

Interin tapaan melkoisen pelaajamyllerryksen läpikäynyt RoPS on jatkanut viime kauden tapaan hyviä otteitaan Veikkausliigassa. Joukkue on voittanut pelaamistaan kaksi, pelannut kerran tasan ja hävinnyt yhden ottelun.

Interin päävalmentaja Job Dragtsman mukaan RoPS:n hyvä kevätvire ei ole yllätys.

– Vaikka he menettivät viime kauden päätteeksi monta hyvää pelaaja, on heillä silti edelleen laadukkaita pelaajia joukkueessa. Tämän perusteella heidän menestyminen ei ole yllätys minulle, sanoo Dragtsma.

Jos RoPS on pelannut hyvin tällä kaudella, niin Interinkään ei ole syytä olla häpeissään omista otteistaan – päinvastoin. Joukkue on HJK:n ja Ilveksen ohella ainoa joukkue, joka ei ole kärsinyt tappiota tällä kaudella.

– Olen tyytyväinen siihen, miten olemme aloittaneet pelit Veikkausliigassa. Neljä peliä ilman tappiota on hyvä suoritus ja siitä voimme olla ylpeitä. Tavoitteena on jatkaa samaa rataa huomenna. Kotikentällä pitää pystyä ottamaan voittoja, sanoo Dragtsma.

Inter onnistui pitämään kauden ensimmäisen nollapelin edellisessä pelaamassaan ottelussa VPS:aa vastaan. Dragtsman mukaan nollan pitäminen on tavoite myös huomenna.

– Tavoitteena on pitää nolla omassa päässä. Vaikka hyökkäyspelaaminen ei ole ollut vielä loisteliasta tällä kaudella, tulemme huomenna luomaan varmasti tarpeeksi maalipaikkoja pelin voittamiseksi, korostaa Dragtsma.

Interin kokoonpanossa nähdään huomenna torstaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella laitapuolustaja Adama Tamboura. Hän on harjoitellut viimeisen viikon joukkueen mukana ja on tarpeen vaatiessa Dragtsman käytettävissä RoPS-ottelussa.

– Loukkaantumistilanne helpottaa. Kennedy (Nwanganga) pelasi jo Vaasassa ja nyt saamme Adaman (Tamboura) mukaan. Tämä antaa meille lisämahdollisuuksia joukkueen suhteen, mikä on aina hyvä asia, päättää Dragtsma.

Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella huomenna reisivammoista kärsivät Henri Lehtonen ja Jukka Lehtovaara. Kaksikon lisäksi Oskari Qvick on vielä sivussa.

Veikkausliigan ottelu FC Inter-RoPS pelataan siis huomenna torstaina Veritas Stadionilla alkaen kello 18.30.