Otteluennakko: FC Inter-HJK

15.9.2016

Veikkausliigan ykköspaikkaa hallussaan pitävä HJK saapuu huomenna perjantaina Interin vieraaksi Veritas Stadionille. Taistelu tuiki tärkeistä pisteistä alkaa perinteiseen tapaan kello 18.30.

Inter ja HJK ovat kohdanneet toisensa jo kahdesti tällä kaudella. Toukokuussa Sonera Stadiumilla pelatun ottelun vei nimiinsä HJK 3-1 voitolla. Heinäkuun lopussa Veritas Stadionilla pelatussa ottelussa pisteet vastaavasti jaettiin 0-0 tasapelillä.

Interin otteet joukkueen edellisessä ottelussa HIFK:ta vastaan maanantaina olivat lupauksia herättäviä. Varsinkin pelin ensimmäisellä jaksolla peli rullasi mukavasti ja joukkue sai luotua maalintekopaikkoja, niissä kuitenkaan onnistumatta. Päävalmentaja Shefki Kuqin mielestä nuo asiat pitäisi saada siirrettyä nyt myös HJK-peliin.

– HIFK-pelissä peli kulki ihan hyvin ensimmäisellä jaksolla. Varsinkin hyökkäyspelissä oli liikettä aiempaa enemmän ja saimme sitä kautta luotua tilanteita. HJK-pelissä pitää pyrkiä huomenna samaan. Kyllä niitä maalejakin sieltä sitten tulee, toteaa Kuqi.

HJK on vastustajana ehdotonta Veikkausliigan parhaimmistoa. Kuqi myöntääkin, että pelin pitää toimia hyvin jokaisella osa-alueella hyvän tuloksen saamiseksi.

– Sekä puolustuksen että hyökkäyksen pitää toimia. Jos pelaajat laittavat itsensä likoon samalla tavalla kuin maanantaina taistellessaan vajaalla, niin olemme hyvällä tiellä, tietää Kuqi.

Jos Interin edellisessä ottelussa olivat pelin jälkeen tunteet pinnassa, niin ihan tapahtumaköyhä ei ollut myöskään HJK:n maanantain ottelu FC Lahtea vastaan. Klubin 1-4 kotitappioon lahtelaisia vastaan päättyneen ottelun lopussa sekä Nikolai Alho että Rafinha hölmöilivät itsensä ulos kentältä. Kuqin mukaan HJK:lla löytyy kyllä paikkaajia jokaiselle pelipaikalle.

– Heillä on laaja materiaali. Vaikka heillä olisi poissaoloja, niin kyllä sieltä löytyy laatupelaajia heidän tilalle, tietää Kuqi.

Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella itsensä suoralla punaisella kortilla ulos kentältä HIFK-ottelussa hölmöillyt Bajram Nebihi, varoitustilinsä täyttymisen takia huilaava Guy Gnabouyou ja vielä loukkaantuneiden kirjoilla olevat Pape Sow ja Oskari Qvick. Näiden lisäksi Kalle Kaupin pelaaminen on epävarmaa HIFK-pelissä tulleen kolhun takia. Joni Aho, Adama Tamboura, Henrik Moisander ja Philip Njoku ovat kaikki harjoitelleet joukkueen mukana normaalisti, joten periaatteessa he ovat vähitellen myös pelikunnossa.

Veikkausliigan ottelu FC Inter-HJK pelataan siis huomenna perjantaina Veritas Stadionilla alkaen kello 18.30.