Inter-Akatemia

Inter-Akatemia

Interin akatemiaa voidaan syystäkin kutsua väyläksi Interin edustusjoukkueeseen, sillä peräti 26 akatemian läpikäynyttä pelaajaa on pelannut Veikkausliigaotteluita. Inter-Akatemiassa pelaa, harjoittelee ja opiskelee jatkuvasti kymmenkunta nuorta.

Interin akatemian tavoitteena on luoda lahjakkaille FC Interin junioreille optimaaliset olosuhteet harjoitteluun ennen siirtymistä liigajoukkueeseen tai ulkomaille. Akatemia auttaa nuorta myös opiskelun ja harrastuksen yhteensovittamisessa. Akatemiapelaajilla on käytössään opinto-ohjaaja tukemaan opintojen edistymistä ja urasuunnittelua.

Inter-Akatemian painopiste on yksilöllisessä kehittymisen seurannassa. Pelaajien käytössä on seuran joukkuevalmennuksen lisäksi talenttivalmentaja, fyysinen valmentaja, fysioterapeutti ja psykologi sekä muita tukipalveluita. Inter-Akatemia rahoitetaan yhteistyökumppaneiden tuella.

Inter-Akatemia toimii yhteistyössä Turun Seudun Urheiluakatemian ja Turun AMK:n kanssa. Akatemia harjoittelee Impivaaran jalkapallohallissa ja LähiTapiola-areenalla sekä Kupittaan tekonurmilla. Osa akatemiapelaajista osallistuu myös edustusjoukkueen harjoituksiin. Fyysinen valmennus tapahtuu FC Interin fysiikkavalmentajan valvonnassa. Pelaajat on sijoitettu eri ikäryhmien joukkueisiin.

Veikkausliigaotteluita pelanneet Inter-Akatemian pelaajat

Blomqvist, Markus
Camara, Demba
Duah, Solomon
Ferati, Alban
Gustafsson, Jermu
Happonen, Tuomas
Heljander, Jan-Erik
Henriksson, Jussi
Hoskonen, Arttu
Hämäläinen, Juuso
Kairinen, Kaan
Kaplas, Thomas
Kauko, Joni
Kauppi, Kalle
Koponen, Jere
Lahti, Joonas
Lahti, Matias
Laiho, Aleksi

Lehto, Joel
Louanto, Matias
Marttinen, Aati
Mastokangas, Elias
Miftari, Blend
Muse, Yoonis
Mäkilä, Ville
Nikkari, Ville
Ojala, Mika
Qvick, Oskari
Reponen, Eemeli
Salminen, Juho
Sanevuori, Sami
Sherrif, Ansu
Untamala, Elias
Viholainen, Lassi
Viljanen, Toni
Åkerlund, Felix

Yhteistyössä