John Allen täydentää Inter-juniorien ammattivalmentajaryhmän

13.10.2016

Heinäkuussa Interin edustusjoukkueen valmennusryhmään liittynyt John Allen jatkaa kokoaikaisesti seuran palveluksessa myös ensi kaudella. Allen tulee ensi kuun alusta alkaen toimimaan Interin B-juniorien vastuuvalmentajana sekä vanhimpien juniori-ikäluokkien valmennuspäällikkönä. Allenin tehtäviin tulee kuulumaan myös akatemiaharjoitusten vetäminen ja toimiminen pelaajien linkkinä juniorijoukkueiden ja edustusjoukkueen välillä.

Allenista tulee jo neljäs Interin juniorien valmennukseen kokoaikaisen työpanoksensa antava ammattilainen. Alle 15-vuotiaiden valmennuspäällikkö Kalle Parviaisen lisäksi FC Inter Turku ry:n ammattivalmentajiin kuuluu talenttivalmentaja Jussi Nuorela sekä alle 12-vuotiaiden valmennusvastaavana aloittava Stefan Strömborg. Lisäksi valmentajista sekä Allenilla että Strömborgilla on korkein mahdollinen eli UEFA Pro-valmentajalisenssi.

Interin päätukija Alfons Håkansin toimitusjohtaja Joakim Håkans näkee tehtyjen rekrytointien nostavan Interin juniorivalmennuksen korkealle tasolle.

– Määrätietoinen ja ammattimainen juniorivalmennus seurassa jatkuu. Toiminnan kivijalka vahvistuu ja uskallan väittää, että juniorivalmennus on nyt sillä tasolla mitä huippuseuralta tulee odottaa. Harvemmalla seuralla on näin korkeatasoista juniorivalmennusjohtoa, jossa kaikilla on kokemusta Veikkausliigasta. Kunhan juniorien koulunkäynnin tärkeys huomioidaan tarpeeksi, niin Suomen ykköskasvattajaseura on kiistatta Turun FC Inter, Håkans arvioi.

Interin junioripäällikkö Pasi Hyvätti näkee Allenin rekrytoinnin olleen puuttuva palanen Interin juniorivalmennuksesta, sillä nyt jokaisen ikäluokan osalta vastuussa on ammattilainen.

– Vuodessa on otettu isoja kehitysaskeleita. Nämä seuran tekemät valmentajarekrytoinnit osoittavat seuran haluavan kivuta aivan valtakunnan huipulle juniorivalmennuksessa. Kaikissa ikäryhmissä on nyt ammattivalmentajat vastuussa ja heidän apunaan on lukuisa joukko valmentajia, joiden merkitys vain kasvaa seuran kehittyessä ammattimaisempaan suuntaan, Hyvätti painottaa.

Ennen Interiin tuloaan John Allen on toiminut päävalmentajana TPS:ssa, ÅIFK:ssa, RoPS:ssa, SalPassa ja FC Jazzissa. SalPassa Allen toimi myös seuran valmennuspäällikkönä.

TRY-OUT

A- ja B-junioreissa järjestetään try-out -viikot, joiden perusteella on mahdollista päästä SM-karsintajoukkueisiin. Lue lisää: https://fcinter.fi/uutiset/2016/10/13/a-ja-b-juniorijoukkueisiin-try-out