Kausi 2009

2009

  • Sarja: Veikkausliiga
  • Sijoitus: 5. sija
  • Suomen Cup: Voitto
  • Päävalmentaja: Job Dragtsma
  • Paras maalintekijä: Timo Furuholm 11 maalia
  • Yleisökeskiarvo: 2395 (eniten FC Inter-TPS 6042)

Kauden 2009 Suomen mestarijoukkue koki melkoisen muodon muutoksen, kun se menetti edelliskauden päätteeksi viisi avauskokoonpanon pelaajaa muihin seuroihin. Tämän seurauksena Interin harjoituksissa nähtiin melkoinen testipelaajien ruletti harjoituskauden aikana. Lopulta seura vahvistui juuri sarjan kynnyksellä paluumuuttaja Ari Nymanilla, Claudio Verinolla, maalivahti David Monsalvella ja Alberto Ramirezilla. Aikaisemmin joukkueeseen oli jo liittynyt poikien maajoukkuepalaajat Pablo Gomez Marttila ja maalivahti Eemeli Reponen sekä lupaava nigerialaispelaaja Kennedy Nwanganga, jolla on myös kokemusta maansa maajoukkueesta. Myös välivuoden polvivaivojen takia pitänyt Touko Tumanto palasi jälleen sinimustaan pelipaitaan.

Uudistuneen joukkueen kausi alkoi tammikuussa Moskovassa järjestetyssä CIS-turnauksessa, johon Inter Suomen mestarina kutsuttiin Venäjän ja Georgian keskinäisten ongelmien takia. Pelaajien testaukseen turnauksessa keskittyneen Interin saldo turnauksen kolmesta ottelusta oli kaksi tappiota ja tasapeli Dordoi Dynamoa vastaan. Turnauksen voitti Moldovan jalkapalloa vuosien ajan dominoinut FC Sheriff.

Myöskään Liigacup ei sujunut Interiltä kahden edellisen kauden tapaan, sillä puolustavan mestarin taival nousi pystyyn jo alkulohkovaiheessa.

Puolustavan mestarin päänahka on aina haluttua tavaraa. Tämän sai Inter tuta kauden ensimmäisessä Veikkausliigaottelussa, minkä se hävisi IFK Mariehamnille 2-0(1-0). Joukkue kuitenkin sisuuntui tästä ja pelasi hyvän kevätkauden ja oli nuorten EM-kisatauolle lähdettäessä täysin mestaruustaistossa mukana.

Kuukauden tauko kesäkuussa ei kuitenkaan ollut Interille hyvästä, vaikka se voittikin Ruotsissa AIK:ta vastaan pelatun harjoitusottelun täysin ansaitusti 0-2(0-0). Sen jälkeen joukkueen peli ei nimittäin sujunut joukkueen haluamalla tavalla.

Kesäkuun tauon jälkeen Inter hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan. Erikoisen näistä peleistä teki sen, että sekä HJK- että sitä seuranneessa TamU-Inter-ottelussa Interin maalivahti ajettiin punaisella kortilla kentältä. Patrick Bantamoin ja David Monsalven jälkeen maalia vartioinut Eemeli Reponen pysyi kaikkien onneksi kentällä pelaamissaan otteluissa.

Interin epätasaiset otteet Veikkausliigassa jatkuivat aina elokuun puoleen väliin, minkä jälkeen se ei hävinnyt enää otteluakaan ja sijoittui liigan lopputaulukossa lopulta viidennelle sijalle.

Kauden 2008 Veikkausliigan mestaruuden myötä Inter oli Suomen edustajana myös Mestareiden Liigassa. Joukkueen vastustajaksi arvottiin Sveitsin Nyonissa Moldovan monivuotinen mestari FC Sheriff. Ummikkojen mielestä vastustajan piti olla pelkkä suupala Interille, mutta todellisuudessa asia ei kuitenkaan ollut näin. Interin tie nousi lopulta pystyyn yhteismaalein 2-0 transnistrialaisten kahden rankkarimaalin myötä. Sheriff eteni lopulta Eurooppa Liigan lohkovaiheeseen.

Jos Veikkausliiga ei sujunut Interiltä kaudella 2009 suunnitelmien mukaan, niin kausi sai lopulta loistavan päätöksen Suomen Cupin voiton myötä. Finaalissa Inter kaatoi pitkään joukkueelle voittamattomana pysyneen Tampere Unitedin lukemin 2-1(1-1). Inter sankarit finaalissa olivat maalinteossa kunnostautuneet Kennedy Nwanganga ja voittomaalin tehnyt Timo Furuholm. Suomen Cupin voitto takasi Interille paikan Eurooppa Liigan karsintoihin tulevana kesänä.

Interin riveistä kauden 2009 jälkeen uusiin maisemiin siirtyivät varmuudella Claudio Verino, Martin Civit ja uraansa lopettelemassa ollut Aristides Pertot. Antonio Correia palasi kotimaahansa Angolaan jo kauden alussa.