20.3.2019

​Otteluennakko: Hercules – FC Inter

Lohkovaiheen jälkeinen Suomen Cupin varsinainen kilpailu on alkanut tänä viikonloppuna kuudentoista joukkueen neljännesvälierillä. Veikkausliigan joukkueet kohtaavat tällä kierroksella alemman sarjan vastustajan vierasottelussa. FC Inter matkaa Ouluun Kakkosen JS Herculeksen vieraaksi. Ottelu Arina Areenalla pelataan huomenna kello 15.00 alkaen.

Kotijoukkue Hercules on edennyt Suomen Cupin neljännesvälieriin liki niukimmalla mahdollisella tavalla. Ensin Kakkosen Cupin lohkovaiheessa Hercules päätyi tasapisteisiin kahden muun joukkueen kanssa ja eteni jatkoon vain keskinäisten otteluiden vertailulla. Kakkosen Cupin puolivälierän FC Jazzia vastaan Hercules selvitti rangaistuspotkukilpailulla ja sama reitti jatkoon oululaisilla oli käytössä myös välieräottelussa KaaPoa vastaan. Tuota ottelua kaarinalaiset ehtivät johtaa jo kahdella maalilla ennen Herculeksen kiriä 2-2 -lukemiin.
Viime viikon Marbellassa harjoitellut ja pelannut FC Inter on viettänyt kuluvan viikon jälleen Kupittaan tutuissa maisemissa. Kakkosen C-lohkossa neljännen kautensa aloittava Hercules on FC Interille uusi vastustaja, sillä joukkueet eivät ole koskaan aiemmin kohdanneet. Riveiron mukaan Interin joukkue on valmistautunut entuudestaan tuntemattoman vastustajan kohtaamisen samalla tavalla kuin muihinkin otteluihin.

– Valmistautumisessa ei ole ollut yhtään mitään eroa, vaan se on ollut aivan samanlainen kuin kaikkiin otteluihin. Yritämme tietää vastustajasta aina mahdollisimman paljon ja olemmekin saaneet kerättyä riittävästi tietoa heistä, espanjalaisvalmentaja kertoo.

Hercules sijoittui viime vuonna Kakkosen lohkossaan neljännelle sijalle. Kahden sarjatason erosta huolimatta Inter-valmentaja odottaa kaikkea muuta kuin helppoa ottelua.

– Keskitymme tällä hetkellä vain Suomen Cupiin, joten annamme vastustajallemme siinä suhteessa täyden kunnioituksemme. Vastustajan sarjatasolla ei ole nyt väliä, koska myös heille jokainen ottelu cupissa on nyt kuin finaali ja kohtaamme siksi hyvin motivoituneen vastustajan. He pelaavat eri sarjassa, mutta heillä on joitain erittäin hyviä pelaajia ja he ovat hyvin valmennettu ryhmä, joten ottelusta ei tule helppoa. Lähdemme Ouluun voittavalla mentaliteetilla ja tiedämme olevamme suosikkeja, mutta meidän on todistettava paremmuutemme myös kentällä, valmentaja kommentoi ennakkoasetelmaa.

Riveiron mukaan Suomen Cupin luonne muuttuu nyt ja neljännesvälierät tuovat otteluun jo erilaista panosta kuin esimerkiksi cupin lohkovaiheessa nähtiin.

– Nyt tulos on lopullinen eli joko olemme sisällä tai ulkona. Lohkovaiheessa ja myös sarjassa tulee vielä seuraava ottelu ja uusi mahdollisuus, mutta nyt edessämme on elä tai kuole -tilanne. Siinä mielessä huomenna tarvitaan erilaista asennoitumista ja rohkeutta, mikä voi olla eduksi myös liigakauteen valmistautumisessa, Riveiro arvioi.

Jo tänään Ouluun matkaavasta FC Interin ryhmästä puuttuu pelikiellon takia Alvaro Muñiz, joka katseli lohkovaiheen päätöskierroksella keltaista korttia kahdesti. Sen sijaan loukkaantumistilanne joukkueessa on parantunut aiemmasta.

– Joukkueessamme liki kaikki ovat valmiina pelaamaan. Arttu Hoskonen oli viikon alussa muutaman päivän kipeänä ja on nyt harjoitellut vasta kahdesti, joten hän jää Turkuun. Lisäksi meidän on jätettävä myös joku muu kokoonpanon ulkopuolelle ja tällä kertaa Joona Järvistö yhdessä Albion Ademin ja Elias Mastokankaan kanssa ei matkusta Ouluun. Elias on jo tehnyt joitain osioita harjoituksista yhdessä joukkueen kanssa, joten hänen paluunsa on lähestymässä. Albionin osalta etenemme aiemman aikataulun mukaisesti, Riveiro avaa pelaajatilannetta.

Viikko sitten FC Interin kanssa sopimuksen tehneen argentiinalaisen laitapuolustajan Luciano Balbin pelilupa on saapunut Extremadurasta. Näin ollen hän saattaa tehdä huomenna debyyttinsä Interin paidassa myös virallisten otteluiden osalta.

Etkö pääse paikalle? Ruutu+ näyttää suorina lähetyksinä kaikki Veikkausliiga- ja Ykkösen joukkueiden Suomen Cupin ottelut.

Katso JS Hercules – FC Inter -ottelu täältä: https://www.ruutu.fi/stream/3378051

Jos et ole vielä Ruutu+:n asiakas, saat palvelun ensimmäisen kuukauden veloituksetta koodilla SC19INTER Aktivoi lahjakortti osoitteessa https://kauppa.ruutu.fi/lahjakortti (Tilaus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana hintaan 9,95 €/kk)

Niilo Mäenpää ennakoi huomista ottelua InterTV:n haastattelussa: