24.9.2021

​Veikkausliigan jatkosarjat käyntiin lokakuun alussa

(Kuva: Tara Jaakkola)

Veikkausliigakauden runkosarjan viimeinen täysi ottelukierros pelataan sunnuntaina 26. syyskuuta ja jatkosarjat – Mestaruussarja ja Haastajasarja – alkavat heti lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Runkosarjan viimeinen ottelu FC Haka – HIFK pelataan vasta torstaina 30. syyskuuta ja lopullisesti Mestaruussarjan ja Haastajasarjan ohjelmat ratkeavat vasta sen jälkeen, kun Hakan ja HIFK:n lopulliset runkosarjasijoitukset ovat selvillä.

Mestaruussarjaan pääsee runkosarjan kuusi parasta joukkuetta ja Haastajasarjassa jatkavat runkosarjassa sijoille 7.-12. sijoittuneet joukkueet. Sekä Mestaruussarjassa että Haastajasarjassa pelataan yksinkertainen sarja eli kukin joukkue pelaa viisi ottelua. Runkosarjan pisteet jäävät voimaan myös jatkosarjoihin lähdettäessä. Runkosarjasijoituksilla on merkitystä paitsi pisteiden kannalta myös siltä osin, että kummassakin jatkosarjassa kolme parasta saa kolme kotiottelua ja kolme muuta kaksi kotiottelua.

Mestaruussarjassa ratkaistaan mestarin ja muiden mitalistien lisäksi myös kauden 2022-23 eurocup-paikat. Mestari saa paikan Mestarien liigan karsinnassa ja sijoille 2.-3. sijoittuneet Konferenssiliigan karsinnassa. Mikäli Suomen Cupin voittanut KuPS sijoittuu kolmen parhaan joukkoon, myös Mestaruussarjan neljäs saa paikan ensi kauden Konferenssiliigan karsintaan.

Haastajasarjassa ratkotaan suoran putoajan ja karsijan kohtalo. Viimeiselle sijalle jäänyt joukkue putoaa Ykköseen kaudelle 2022 ja toiseksi viimeiseksi sijoittunut joukkue karsii Veikkausliigapaikasta Ykkösen ylemmässä jatkosarjassa toiseksi sijoittuvan joukkueen kanssa.

Mestaruussarjan ja Haastajasarjan runkopelipäivät ovat samat. Otteluohjelma määräytyy runkosarjan sijoituksiin pohjautuvan kaavion mukaisesti, mutta siihen saatetaan joutua tekemään joitain muutoksia päällekkäisyyksistä johtuen, koska esimerkiksi HJK ja HIFK pelaavat kotiottelunsa samalla stadionilla.

Mestaruussarjan ja Haastajasarjan otteluohjelmat julkaistaan heti runkosarjan päättymisen jälkeen. Runkopelipäivät ovat seuraavat:

K1: la 2.10. – su 3.10.
K2: la 16.10.
K3: la 23.10.
K4: ke 27.10.
K5: su 31.10.

FC Interin kaikki kausikortit käyvät normaalisti myös loppusarjan kotiotteluihin. Kotiotteluiden lipunmyynnistä tiedotetaan erikseen heti, kun otteluohjelma on selvillä.