1.4.2019

​FC Inter varmisti paikkansa P17 SM-sarjassa

FC Interin P17 SM-karsintaa pelannut B1-joukkue on varmistanut paikkansa SM-sarjassa.

Inter varmisti paikkansa jo toiseksi viimeisellä kierroksella voitettuaan HJS:n lukemin 1-3. Viimeisen kierroksen kotiottelun 3-1 -voitto VJS:stä toi Interille toisen sijan sarjassa.

Interin tie P17 SM-karsinnassa oli kaiken kaikkiaan vakuuttava. Joukkue pelasi yhdeksän ottelua, joista seitsemän päättyi sinimustien voittoon. Inter jäikin lopulta sarjan voittaneesta KäPa:sta vain kahden pisteen päähän.

Joukkueen valmentaja Jussi Nuorela on tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Tämä oli meille tärkeä saavutus. Sijoitus oli myös pelillisesti täysin ansaittu. Meillä on suuri tasaisen laadukas ryhmä, mikä mahdollistaa laadukkaan päivittäisen harjoittelun. Meillä on lähes kaksi joukkueellista pelaajia, joista jokainen voisi pelata avauksessa. Uskon, että tämä tasainen laatu teki sen, että olimme valmiina pelaamaan karsinnoissa näin hyvin, Nuorela summaa.

SM-sarja käynnistyy toukokuun alussa. Huhtikuun aikana joukkue jatkaa harjoituksiaan normaaliin tapaan. Osa joukkueen pelaajista hakee huhtikuun aikana myös kansainvälistä kokemusta AS Roman vieraana.

– Oikeastaan mikään ei merkittävästi muutu SM-sarjaan lähdettäessä. Pelaajaliikenne joukkueiden välillä voi toki lisääntyä parin pelaajan harjoitellessa ja pelatessa edustus- ja reservijoukkueiden mukana, Nuorela päättää.