vko.45 // 9.11.2018

Interissä SK- ja OK-pelajien peluutus Veikkausliigan kärkiluokkaa

Interissä SK- ja OK-pelajien peluutus Veikkausliigan kärkiluokkaa

Kuluneella kaudella Interin kokoonpanossa nähtiin kentällä keskimäärin yhdeksän Suomessa kasvatettua pelaajaa koko kauden ajan. (Kuva: Tero Wester)

FC Inter peluutti päättyneellä kaudella Veikkausliigassa toiseksi eniten niin Suomessa kuin omassa seurassakin kasvatettuja pelaajia.

FC Interin asema vahvana kasvattajaseurana näkyi jälleen päättyneellä Veikkausliigakaudella. Suomen Palloliiton tilastojen mukaan Inter peluutti Veikkausliigaseuroista toiseksi eniten sekä OK- että SK-pelaajia.

SK-pelaajaksi määritellään pelaaja, joka on ollut rekisteröityneenä suomalaiseen seuraan yhteensä vähintään kolmen vuoden ajan 12-21 –vuotiaana. OK-pelaajaksi puolestaan määritellään pelaaja, joka on ollut rekisteröityneenä edustamaansa seuraan - tai sen junioritoiminnasta vastaavaan yhteistyöseuraan - yhteensä vähintään kolmen vuoden ajan 12-21 -vuotiaana.

Suomessa kasvatettujen eli SK-pelaajien osuus oli Veikkausliigassa suurin Ilveksessä, jonka peliminuuteista 86,5 % meni SK-pelaajille. FC Interin 81,7 % oli liigan toiseksi paras lukema tarkoittaen suunnilleen yhdeksää Suomessa kasvatettua pelaajaa kentällä koko ajan.

Suomessa kasvatetuista pelaajista kunkin seuran omien kasvattien lukema oli suurin Veikkausliigasta pudonneella TPS:lla, jolla OK-pelaajien osuus oli 41,2 % peliajasta. FC Inter oli liigan toiseksi paras myös OK-kategoriassa 37,4 % osuudella peliajasta. Näin ollen molemmilla turkulaisseuroilla oli keskimäärin hieman yli neljä omassa seurassa kasvatettua pelaajaa kentällä läpi kauden.