vko.29 // 21.7.2016

John Allen Interin valmennustiimiin

John Allen Interin valmennustiimiin

John Allen liittyy Jami Walleniuksen avuksi Interin valmennustiimiin

Ykkösessä pelaavan FC Jazzin päävalmentajana toiminut John Allen siirtyy FC Interin edustusjoukkueen valmennustiimiin Jami Walleniuksen avuksi. Interin ja 51-vuotiaan Allenin sopimus kattaa kuluvan kauden.

Jo yli kolmekymmentä vuotta sitten Suomeen alun perin pelaajauransa takia muuttanut walesilainen Allen aloitti valmennustehtävät vuonna 2003 TPS:n apuvalmentajana. Suomessa pääsarjatasolla liki 300 ottelua pelannut Allen nousi kesken kauden 2008 TPS:n päävalmentajaksi ja seuraavana vuonna hän toimi TPS:n silloisen farmijoukkue ÅIFK:n päävalmentajana.

Kaudella 2010 Allen nosti päävalmentajana RoPS:n takaisin Veikkausliigaan, mutta joutui jättämään Rovaniemen kesken seuraavan kauden. Kaudet 2012-2014 walesilainen toimi Kakkosen SalPan valmennuspäällikkönä ja edustusjoukkueen päävalmentajana ennen siirtymistään Poriin ja Jazziin viime kaudeksi.

Interin valmentaja Jami Walleniuksen mielestä Allen on tarpeellinen lisä valmennustiimiin.

- John on kokenut valmentaja, joka tuntee meidän pelaajat jo valmiiksi. Tunnen hänet jo entuudestaan ja olen todella tyytyväinen, että saimme hänet Jazzista tänne, Wallenius kertoo.

Allen on suorittanut UEFA Pro-valmentajalisenssin. Hän aloittaa työnsä Interissä heti tänään.