vko.12 // 21.3.2016

Inter vahvistuu maajoukkuemiehillä

Inter vahvistuu maajoukkuemiehillä

Marios Nikolaou ja Adama Tamboura pääsivät sovittamaan ylleen Interin tulevan kauden peliasuja.

Huhtikuun alussa alkavaan Veikkausliigaan valmistautuva FC Inter on solminut pelaajasopimukset keskikenttäpelaaja Marios Nikolaoun ja laitapuolustaja Adama Tambouran kanssa. Sekä kyproslaisen Nikolaoun että Malista kotoisen olevan Tambouran sopimus koskee kautta 2016.

Keskikentän keskellä parhaiten viihtyvä 32-vuotias Marios Nikolaou pelasi Kyproksen avauskokoonpanossa päättyneiden EM-karsintojen kaikissa kymmenessä ottelussa. Yhteensä Nikolaou on pelannut urallaan 43 maaottelua.

Seurajoukkuetasolla Nikolaoun edellinen seura on Kreikan pääsarjan Levadiakos, jonka riveissä hän ehti pelata kuluvalla kaudella 15 liigaottelussa ennen sopimuksen purkamista tammikuun lopussa. Suurimman osan urastaan Nikolaou on pelannut pääsarjatasolla kotikaupunkinsa Limassolin AEL:ssa, mutta hänellä on myös kolmen kauden verran aiempaa kokemusta Kreikan liigan Panioniosista.

Interin päävalmentaja Job Dragtsma oli tyytyväinen kokeneen kyproslaisen allekirjoitettua sopimuksen.

- Olen saanut Mariosista varsin ammattimaisen vaikutelman. Meidän materiaalimme on ollut talven otteluissa melko kapea erityisesti keskikentän osalta ja sen vahvistaminen oli ykkösprioriteettimme kauden alun lähestyessä, Dragtsma kommentoi.

Toinen uusi pelaaja on Malin A-maajoukkueessa kaikkiaan 79 kertaa esiintynyt 30-vuotias Adama Tamboura. Afrikan mestaruuskilpailuissa yhteensä 20 kertaa viidessä eri lopputurnauksessa pelanneen puolustajan paras saavutus Malin kanssa on turnauksen kolmas tila vuodelta 2013. Tuolloin Tambouran kotimaa kaatoi pronssiottelussa Ghanan.

Tambouralla on aiempaa kokemusta pohjoismaisista pääsarjoista yhteensä seitsemän kauden ajan, sillä hän siirtyi kotimaastaan Allsvenskan-seura Helsingborgiin jo vuonna 2007. Kolmen Ruotsissa pelatun kauden jälkeen Tamboura pelasi ranskalaisessa Metzissä ennen siirtymistään Tanskan Superliigan Randersiin vuonna 2012. Kolmen Randers-kauden jälkeen vasempana laitapuolustajana pääasiassa pelaava Tamboura siirtyi viime kesänä myös Tanskan pääsarjassa pelaavan Hobron riveihin. Pelaaja kuitenkin jätti Hobron syyskauden jälkeen tammikuussa.

- Vasenjalkaisena pelaajana hän antaa lisää mahdollisuuksia joukkueemme pelaamiseen. Hän on moderni laitapuolustaja, joka pystyy myös tukemaan hyökkäyksiä, Dragtsma kertoo.

Pelaajista Nikolaou liittyy joukkueen mukaan torstaina pelattavan Ukraina-Kypros -maaottelun jälkeen. Myös Tambouran oli määrä edustaa Malia Afrikan mestaruusturnauksen 25. ja 28. maaliskuuta pelattavissa karsintaotteluissa, mutta harjoituksissa saadun kolhun takia matka jää häneltä väliin. Tambouran odotetaan liittyvän Interin joukkueen mukaan jälleen loppuviikosta.