vko.04 // 31.1.2014

Inter jälleen TPS:aa vahvempi

Tämä uutinen on tuotu vanhoilta kotisivuilta, ja siksi linkit, kuvat ja asettelu saattavat toimia väärin.
Inter jälleen TPS:aa vahvempi

Inter voitti TPS:n Kupittaalla perjantaina pelatussa Liigacupin ottelussa 2-4(1-3). (Kuva: Ari Ståhlman)

 
Liigacup 31.1.2014
TPS-FC Inter 2-4(1-3)

Maalit:

0-1 Solomon Duah 16. min
1-1 Bujar Ahmeti 21. min.
1-2 Severi Paajanen 31. min.
1-3 Tamas Gruborovics 41. min.
2-3 Bujar Ahmeti 54. min.
2-4 Irakli Sirbiladze 85. min.

Inter: Jere Koponen, Mathias Lindström, Tamás Gruborovivs, Ari Nyman, Irakli Sirbiladze, Severi Paajanen, Stefan Marinkovic, Solomon Duah(Niclas Forss 66. min.), Alieu Darbo(Demba Camara 66. min), Ville Nikkari ja Henri Lehtonen.
 
Vaihtopelaajat: Esa Aalto, Blend Miftari ja Aleksi Laiho

Inter nappasi toisen voittonsa viikon sisään paikallisvastustaja TPS:sta voittamalla perjantaina Kupittaalla todella arktisissa olosuhteissa pelatun ottelun lukemin 2-4(1-3). Interin maalit ottelussa tekivät järjestyksessä Solomon Duah, Severi Paajanen, Tamas Gruborovics ja Irakli Sirbiladze. TPS:n molemmat maalit teki Bujar Ahmeti.

Oman leimansa otteluun antoivat hyinen tuuli ja lumisade, jotka saivat kymmenen asteen pakkasen tuntumaan reilusti kylmemmältä. Kylmä ilmakaan ei jarruttanut Interin pelaamista, jolla se sai ajettua TPS:n puolustuskannalle.

Pelin ensimmäinen maali syntyi reilun vartin pelaamisen jälkeen, jolloin Mathias Lindström lähetti pitkän pystysyötön Irakli Sirbiladzelle, jonka pudotuksesta Solomon Duah pääsi laukomaan vasurillaan Interin johtoon.

Inter ei saanut juhlia johtoaan kuin viisi minuuttia. TPS käytti armotta hyväksi Interin keskialueen harhasyötön, josta Riku Sjöroos vapautti Bujar Ahmetin läpiajoon. TPS-hyökkääjä ei jättänyt paikkaansa käyttämättä, vaan kiersi Jere Koposen ja toi TPS:n tasoihin.

Myötätuulen turvin pelin avausjaksolla hyökännyt Inter meni pelissä johtoon jälleen 31. minuutilla. Maalin teki kulmapotkun jälkitilanteesta myös edellisessä pelissä TPS-maalin pallon saanut Severi Paajanen, jolle maalipaikan pohjusti testimies Stefan Marinkovic. Kymmenen minuuttia myöhemmin oli sitten Tamas Gruborovicsin vuoro tehdä maali. Interin illan kolmas maali syntyi tarkalla kaukolaukauksella, joka painui maaliin vasemman tolpan kautta.

Toisella jaksolla Interin pelaaminen ei yltänyt enää avausjakson tasolle. TPS pääsi peliin mukaan 54. minuutilla Bujar Ahmetin tekemän 3-2 kavennusmaalin ansiosta. Maali syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta.

TPS:n pyristelyt tasoitusmaalin suhteen lopetti lopullisesti Irakli Sirbiladze, joka ei jättänyt käyttämättä TPS-vahti Jere Aallon alokasmaista virhettä, vaan laukoi pallon lopulta TPS-vahdin käsien kautta maaliin. Viisi minuuttia ennen pelin päättymistä loppunut maali jäi lopulta pelin viimeiseksi. Interille ottelusta siis 2-4 voitto.

- Voittoon pitää olla aina tyytyväinen. Itse pelissä ensimmäisellä jaksolla pystyimme hyvään pelaamiseen. Toisella jaksolla tuli sitten aivan liikaa helppoja syöttövirheitä ja pallonmenetyksiä. Myös olosuhteet antoivat oman leimansa peliin. Hyvä, että kuitenkin selvisimme ilman loukkaantumisia, kommentoi Interin päävalmentaja Job Dragtsma ottelua.

Interin Liigacupottelut jatkuvat kahden viikon kuluttua perjantaina, jolloin Kupittaalle saapuu vieraaksi IFK. Mariehamn.