vko.39 // 2.10.2013

Inter varmisti sarjapaikan RoPS-voiton myötä

Tämä uutinen on tuotu vanhoilta kotisivuilta, ja siksi linkit, kuvat ja asettelu saattavat toimia väärin.
Inter varmisti sarjapaikan RoPS-voiton myötä

Severi Paajanen teki Interin toisen maalin keskiviikkona Rovaniemellä Interin 1-2(0-2) voittoon päättyneessä Veikkausliigaottelussa. (Kuva: Ari Ståhlman)

Veikkausliiga 2.10.2013
RoPS-Inter 1-2(0-2)

Maalit:

0-1 Guy Gnabouyou 22. min
0-2 Severi Paajanen 45. min
1-2 Albin Granlund 88. min

Inter: Jere Koponen, Juuso Hämäläinen, Felipe Aspegren, Tamás Gruborovics, Ari Nyman, Irakli Sirbiladze, Guy Gnabouyou(Kalle Kauppi 83. min), Severi Paajanen, Pablo Cortizo, Ville Nikkari ja Henri Lehtonen.

Vaihdossa: Esa Aalto, Touko Tumanto ja Aleksi Laiho.

FC Inter sarjapaikka Veikkausliigassa kaudelle 2014 sai lopullisen sinettinsä keskiviikkona Rovaniemellä, missä joukkue voitti hyvän esityksen jälkeen RoPS:n 1-2(0-2). Interin maalit ottelussa tekivät Guy Gnabouyou ja Severi Paajanen. RoPS:n osuman pelin lopussa teki vastaavasti Albin Granlund.

Inter lähti otteluun viime otteluita rohkeammalla taktiikalla. Joukkue prässäsi RoPS:aa ylhäältä ja sai näin melko nopeasti kenttätapahtumat haluunsa kotijoukkueen keskittyessä vastaiskuihin, joista muutama oli todella vaarallinen. Interin maalivahti Jere Koponen torjui kuitenkin hyvin Akeem Priestleyn kovan laukauksen.

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi kuitenkin Inter pelin 22. minuutilla. Tuolloin laitapakki Ville Nikkari pelasi pallon keskelle Guy Gnabouyoulle, joka laukoi pallon pienen kuljetuksen jälkeen maalin yläkulmaan. Ranskalaispelaajan laukaus muutti matkalla hivenen suuntaa ja oli näin ollen RoPS-vahti Tomi Maanojalle vaikea torjuttava.

RoPS:lla oli myös omat paikkansa tulla ottelussa tasoihin, mutta palloa hallinnut Inter vastasi myös pelin toisesta maalista aivan avausjakson lopussa. Tällä kertaa pallon toimitti maalin yläkulmaan Severi Paajanen, joka sai tilanteeseen syötön Ville Nikkarilta.

Toisella jaksolla myös avausjaksolla pelillisesti alakynnessä ollut RoPS pääsi yrittämään maalintekoa. Parhaaseen paikkaan pääsi 60. minuutilla jälleen Priestley, joka puski Emeniken keskityksen avopaikasta yli Jere Koposen vartioiman maalin.

Loppua kohti mentäessä RoPS vastaavasti haki tasoitusta riskillä, mikä avasi Interille vastaavasti paikkoja vastahyökkäyksiin. Nämä tilanteet eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. RoPS sen sijaan onnistui maalinteossa kaksi minuuttia ennen loppua, kun Albin Granlund käytti armottomasti hyväksi Juuso Hämäläisen kompuroinnin Interin puolustusalueella.

Granlundin maali jäi kuitenkin lopulta pelin viimeiseksi ja näin pisteet matkasivat sitä myöten Interin mukana Turkuun. Voiton myötä Inter varmisti myös sarjapaikkansa Veikkausliigassa tulevalle kaudelle.

- Meillä oli takana hyvä harjoittelujakso. Lähdimme peliin rohkeammalla taktiikalla ja saimme pelin haltuumme. Teimme avausjaksolla kaksi hienoa maalia, minkä ansiosta voitimme lopulta ottelun, iloitsi Interin päävalmentaja Job Dragtsma pelin jälkeen.

Dragtsman mukaan Interin tavoitteena oli varmistaa tässä ottelussa sarjapaikka, minkä jälkeen kauden kolmeen viimeiseen peliin pystytään lähtemään ilman paineita.

- Sarjapaikka ei ollut varma vielä ennen tätä ottelua. Halusimme varmistaa tuo paikan tässä ottelussa ja siinä myös onnistuimme. Nyt voimme lähteä kauden kolmeen viimeiseen otteluun ilman paineita hakemaan niistä hyviä tuloksia, kommentoi Dragtsma.

Interin seuraava Veikkausliigaottelu pelataan tulevan lauantaina Veritas Stadionilla kello 16.00, ykköseen tämän kauden jälkeen matkaavaa JJK:ta vastaan.